Main Content

Erik Černák hral skoro 20 minút: Tampa padla v Los Angeles, hralo sa do posledného momentu

nedeľa, 24. marec 2024 11:18 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay, v zostave aj so slovenským obrancom Erikom Černákom, ukončili sériu piatich víťazstiev v NHL, keď v noci na nedeľu prehrali na ľade Los Angeles 3:4 po predĺžení.

Víťazný gól dal 25 sekúnd po začiatku predĺženia Vladislav Gavrikov. O víťazstve Los Angeles nad Tampou (4:3) rozhodol v predĺžení obranca Vladislav Gavrikov.

Kings stratili na konci dvojgólové vedenie, keď v 56. a 60. minúte skóroval kapitán “bleskov” Steve Stamkos a poslal duel do extračasu. Kings vyhrali tretí zápas za sebou a štvrtý v rade doma. Po 54 zápasoch skóroval obranca Mikey Anderson, ktorý dostal Kings do vedenia 3:1.

“Zdolali sme silný tím, vedia ako vyhrať a v závere ukázali svoje kvality. Som rád, že sme to dokázali, sme na správnej ceste,” povedal Anderson.

Černák nastúpil v druhej obrannej formácii Lightning, na ľade bol 19 minút a 41 sekúnd, v štatistikách mal jeden mínusový bod a dva hity. Nikita Kučerov (asistencia) bodoval v 13. zápase za sebou a so 123 bodmi je na čele produktivity pred Nathanom MacKinnonom z Colorada (119).