Main Content

Rusko ďalší zápas neodohrá: Dôvodom je teroristický čin

sobota, 23. marec 2024 17:13 | Autor: TASR

Ruskí futbalisti
Ruskí futbalisti | zdroj: TASR

Prípravný zápas medzi futbalistami Ruska a Paraguaja, ktorý sa mal hrať v pondelok na štadióne Dinama Moskva, sa neuskutoční.

Dôvodom je piatkový teroristický útok v koncertnej sále na predmestí Moskvy. O zrušení stretnutia informovala v sobotu Ruská futbalová únia. "Vzhľadom na útok sa predstavitelia ruského a paraguajského zväzu dohodli na zrušení prípravného zápasu," uviedla únia v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AFP.

Duel by sa mohol konať neskôr v náhradnom termíne. Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov desiatky ľudí a najmenej 100 zranili. V sobotu predpoludním bolo potvrdených 93 úmrtí.

Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. Úrady zadržali 11 osôb, píše AP s odvolaním sa na ruské médiá. Štyria zo zadržaných sa zúčastnili priamo na útoku. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.