Main Content

Prišla ponuka, akej sa nedalo konkurovať: Róbert Lantoši mení dres

streda, 20. marec 2024 09:44 | Autor: TASR

Róbert Lantoši a Jakub Krejčí
Róbert Lantoši a Jakub Krejčí | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Róbert Lantoši nebude pokračovať v českom tíme BK Mladá Boleslav. Klub o tom informoval v utorok na oficiálnej stránke s tým, že dvadsaťosemročný útočník dostal ponuky, ktorým Boleslav "nemôže konkurovať".

Lantoši odohral v prebiehajúcej sezóne 50 zápasov a nazbieral 47 bodov za 20 gólov a 27 asistencií. Vo všetkých troch štatistikách bol jasný líder klubu a po základnej časti skončil na ôsmom mieste produktivity v celej súťaži.

Boleslav obsadila predposlednú 13. priečku a sezóna sa pre ňu skončila už po základnej časti. Okrem Lantošiho skončilo v tíme aj ďalších osem hráčov.  "Všetkým ďakujeme za odvedenú prácu v našom drese a prajeme mnoho úspechov v ďalšej kariére," uviedol športový riaditeľ BK Mladá Boleslav Martin Ševc.

Špeciálne sa venoval práve slovenskému útočníkovi, s ktorým chcel klub predĺžiť spoluprácu. "Róbert mal z osobného hľadiska skvelú sezónu a je v ideálnom hokejovom veku. Logicky má teda veľa ponúk zo zahraničia, ktoré uprednostňuje. Ponuku dostal aj od nás, chápeme ale, že sa chce posunúť niekam ďalej a že sa mu otvorili hokejové destinácie, ktorým nemôžeme konkurovať. Želáme mu veľa šťastia a úspechov na ďalšej ceste," dodal Ševc.