Main Content

Eichel hrdinom, Vegas bojuje o play-off: Môžu šampióni chýbať vo vyraďovacích bojoch NHL?

pondelok, 18. marec 2024 09:30 | Autor: TASR

Jack Eichel
Jack Eichel | zdroj: TASR

Hokejisti New Jersey Devils podľahli v nočnom zápase zámorskej NHL Vegas Golden Knights 1:3 a zaznamenali štvrtú prehru v uplynulých piatich dueloch. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral 21:07 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku a jednu mínusku.

Diváci v stretnutí medzi obhajcom titulu z Vegas a Devils čakali na prvý gól až do začiatku tretej tretiny. Strela Jespera Bratta smeroval do siete, ale domáci obranca Noah Hanifin zakročil na bránkovej čiary. O pár sekúnd na to však kapitán Nico Hischier už otvoril skóre.

"Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Páčila sa mi snaha tímu. Bol to krok správnym smerom oproti predchádzajúcemu duelu (prehra 1:4 v Arizone)," uviedol tréner hostí Travis Green podľa nhl.com. Golden Knights vyrovnali už o necelé tri minúty, keď strelu Alexa Pietrangela tečoval pred bránkou William Carrier.

Rozhodujúci moment prišiel v 52. minúte, Hanifin prihral ešte pred červenou čiarou Jackovi Eichelovi, ktorý sa dostal až do útočného pásma a prekonal Jakea Allena. Výsledok upravil 18 sekúnd pred sirénou William Karlsson strelou do prázdnej bránky. "Bolo to pre nás veľké víťazstvo a potrebovali sme to. Dúfam, že to využijeme ako impulz, keďže nás čaká niekoľko zápasov doma, v ktorých sa pokúsime získať ďalšie body," povedal Eichel. Vegas sa vďaka triumfu dotiahol v Pacifickej divízii na tretie Los Angeles Kings.