Main Content

HOKEJBAL - 26.kolo: Posledné kolo prekvapenia neprinieslo

pondelok, 9. apríl 2012 09:28 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL - 26.kolo: Posledné kolo prekvapenia neprinieslo
HOKEJBAL - 26.kolo: Posledné kolo prekvapenia neprinieslo | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe cez víkend už 26.pokračovanie. Posledné kolo pred play-off neprinieslo vážnejšie prekvapenia, väčšina mužstiev sa pred vyraďovacími bojmi „šetrila“ a tak sa postavenie v tabuľke, až na výmenu pozícii Kežmarku a LG Bratislava nemenilo. Darilo sa aj našim prognózam, keď nám vyšli všetky naše tipy.

Imperial Vitamins Martin - MŠK Kežmarok3:2 sn (0:0,2:1,0:1-1:0)
Góly: P. Svitana, Pobeha, rozh. nájazd Nauš – L. Svitana, Teplický

Od začiatku bolo vidno, že Kežmarčania potrebujú z tohto duelu 3 body. Všetko tomu podriadili a tak prekvapujúco držali vývoj zápasu vo svojich rukách. Domáci pôsobili zakríknuto, našťastie mali v bráne skvelého Ivádyho. Aj na druhej strane sa v oslabení vyznamenal Slávik. Súboj mladých brankárov pokračoval aj v druhom dejstve, prvý kapituloval Slávik, keď nevidel dobre umiestnenú strelu Svitanu. Následne hostia vyrovnali, no misky váh na stranu domácich priklonil v presilovke Pobeha, ktorý si týmto gólom uzavrel bohatý gólový účet v extralige. V poslednom dejstve sa očakával mohutný nápor hostí, no paradoxne sa hostia dočkali v oslabení 5 na 3, keď Teplický vystihol rozohrávku domácich. Ďalej už gól nepadol a preto museli rozhodnúť nájazdy. Rozhodujúci premenil matador Nauš.
 
Nitrianski Rytieri Nitra -  Reebok Ružinov4:2 (1:0,2:0,1:2)
Góly: Chovan, Maděra, Hrivnák, Beniač - Cvik, Behúl

V šlágri kola si Nitra udržala domácu neporaziteľnosť a vyhrala tak základnú časť práve pred sobotným súperom z Bratislavy. Skóre otvorila posila z Popradu Chovan, ktorý si tak otvoril strelecký účet v tomto ročníku. Domáci boli lepším mužstvom a v druhej tretine dvoma rýchlymi gólmi po sebe prakticky rozhodli o osude stretnutia. Postarali sa o ne Maděra s Hrivnákom. Hostia sa však nevzdali a v poslednej časti najprv znížili v presilovej hre, následne na to v 38.min Behúl upravil na 3:2. Nitrania však vyrovnanie nepripustili a taktickou hrou ustrážili výsledok. Do prázdnej brány stanovil na 4:2 Beniač. Nitra tak zvíťazila a do play-off pôjde z prvého miesta. Vo štvrťfinále na ňu čaká nováčik – „žolíci“ z Bratislavy.

DT Žirafa P. Bystrica - N-Sport Žiar nad Hronom 7:3 (2:2,4:0,1:1)
Góly: A. Hrenák, Šamaj po 2, M. Krúpa, Strhák, Nemčík – Ďurčov 2, Pastorok

V stretnutí, v ktorom mužstvám o nič nešlo padlo množstvo gólov, čo sa muselo prítomným divákom páčiť. Po vyrovnanej prvej tretine, kedy ešte hostia držali krok s domácim favoritom, prišla smršť v druhom dejstve v podobe štyroch gólov. Strelci domáceho Double Team sa tak strelecky dobre pripravili pred blížiacim sa play-off. Spolu 10 gólov padlo nakoniec v zápase, v ktorom sa hostia zo Žiaru rozlúčili so sezónou. Považania sa naopak strelecky pripravili na ťažkého súpera z Ružinova.

Profis 32 Bratislava - HBC Žirafa Žilina 5:3 (0:1,4:1,1:1)
Góly: Božík 2, Kochan, Salay, Katona – Linet 2, Petný

Ďalší zápas, ktorého výsledok už nemohol vážnejšie prehovoriť do tabuľky sa odohral v Bratislave. Hoci domáci prehrávali po prvej tretine  0:1, boli lepším mužstvom. Predvedená hra sa odzrkadlila na skóre už v druhej časti, keď domáci Profis otočil vývoj stretnutia štyrmi gólmi.  Posledná tretina celej sezóny pre žilinské mužstvo sa skončila nerozhodne. Profis sa tak dobre pripravil na baráž, žirafe sa prekvapujúco sezóna končí už začiatkom apríla.

LG TPS Bratislava -  HBK Kometa Vrútky 6:1 (2:0,2:0,2:1)
Góly: Vavro, Kanich, Drozdík, Giba, Mikulčík, Ondrušek – Vojtas

Domáci vedeli, že len ich jasné víťazstvo a prípadne zakopnutie Kežmarčanov v Martine ich môže posunúť na vytúžené 4.miesto po základnej časti. Domáci nič nenechali na náhodu a proti oslabeným Vrútkam viedli počas celého zápasu a jasne ho kontrolovali. V prvej aj druhej časti strelili zhodne po 2 góly a pevne tak držali vývoj stretnutia. Posledná tretina priniesla do siete kométy ďalšie 2 „kúsky“ pričom o poltucet gólov sa postaralo šesť rôznych strelcov. O čestný úspech Vrútočanov sa postaral Vojtas, ktorý tak odvrátil presný výsledok prvého vzájomného zápasu z Vrútok. LG sa tak predstaví v prvých dvoch zápasoch play-off  na ihrisku v Petržalke, Vrútky sa predstavia na pôde rivala z Martina.