Main Content

Lille zachránilo bod, hrdinom David: Ligue 1 priniesla zaujímavé dianie

nedeľa, 10. marec 2024 19:20 | Autor: TASR

Jonathan David
Jonathan David | zdroj: TASR

Futbalisti Lille remizovali v nedeľňajšom zápase 25. kola francúzskej Ligue 1 so Stade Rennes 2:2. Ustrážili si tak štvrté miesto pred RC Lens, ktoré zaostáva o skóre.

Ich súper je ôsmy a nevyhral už tri ligové zápasy. Za hostí otvoril skóre už v úvodnej minúte Ludovic Blas a ešte pred polhodinou hry zvýšil Arnaud Kalimuendo. Dlho to vyzeralo na prekvapivú prehru Lille, ktorý ukazuje v uplynulom období kvalitnú formu a v prvom osemfinále EKL vyhral v Grazi 3:0.

Za domácich nakoniec vyrovnal v priebehu ôsmich minút dvojgólový Kanaďan Jonathan David. Monaco vyhralo na pôde Štrasburgu 1:0. Postilo si tak tretie miesto o tri body pred Lille. Ich nedeľňajšiemu súperovi patrí 14. pozícia, dve priečky a bod nad pásmom zostupu. Rovnakým pomerom vyhralo doma Le Havre nad Toulouse, jediný gól stretnutia vsietil Christopher Operi.

Jeho tím poskočil o štyri miesta a momentálne je dvanásty za Toulouse a o bod pred Montpellierom. FC Metz vyšiel víťazne zo súboja medzi predposledným a posledným. S Clermontom si poradili taktiež 1:0 a vyhral druhýkrát v rade. Paríž Saint-Germain remizoval so Stade Reims 2:2. Úradujúci majstri majú na čele tabuľky pred druhým Brestom desaťbodový náskok.

Všetky góly padli v prvom polčase a ako prví skórovali zásluhou Marshalla Munetsiho hostia. Paríž vyrovnal vďaka vlastencu a o dve minúty ho poslal do vedenia Goncalo Ramos. Bod pre Reims, ktorý je na deviatom mieste, zariadil gólom do šatne Oumar Diakite. Hviezdny útočník PSG Kylian Mbappe nebol v základe a nastúpil až v 73. minúte, keď vystriedal Ramosa.