Main Content

Calzonov Neapol stále neprehral: Čo hovorí kouč Slovenska pred odvetou proti Barcelone?

sobota, 9. marec 2024 16:17 | Autor: TASR

Francesco Calzona
Francesco Calzona | zdroj: TASR

Tréner futbalistov Neapola bol napriek domácej remíze 1:1 s FC Turín v 28. kola Serie A spokojný. Podľa Francesca Calzonu mal úradujúci taliansky majster počas celého zápasu veľkú prevahu a potvrdil stúpajúcu formu.

Pod vedením kouča slovenskej reprezentácie Neapol v súťažnom zápase ešte neprehral, na konte má dve víťazstva a tri remízy. "Chlapcom nemám vôbec čo vyčítať. Boli sme dominantným tímom a ak budeme pokračovať v takýchto výkonoch aj v ďalších zápasoch, môžeme to dotiahnuť ďaleko. Od môjho príchodu k mužstvu sa naša hra neustále zlepšuje. V piatich zápasoch sme neokúsili trpkosť prehry, čo nie je náhoda. Hráme s väčšou istotou, organizovanejšie. V každom z nich sme síce inkasovali gól, no proti Turínu pracovala naša obrana dobre," uviedol Calzona pre oficiálny klubový web.

Neapol sa ujal vedenia v 61. minúte, keď sa presadil Chviča Kvaracchelija. Gruzínsky útočník po nástupe Calzonu ožil a vsietil štyri góly. Turínu sa podarilo vyrovnať už o tri minúty zásluhou striedajúceho Paraguajčana Antonia Sanabriu, ktorý po rohovom kope prekonal Alexa Mereta ukážkovými nožničkami. Neapolčania sú v neúplnej tabuľke na siedmom mieste so stratou dvoch bodov na šiestu Atalantu Bergamo.

Calzonu teší, že Kvaracchelija opäť ukazuje, že má nos na góly. "Chviča je špeciálny hráč, ktorý ma veľký vplyv na hru tímu. Má moju plnú dôveru a odvďačuje sa mi za ňu gólmi. Spokojný som však aj s ostatnými hráčmi. Mario Rui patril proti Turínu k najlepším na ihrisku. Škoda, že v závere zápasu boli časté prerušenia a hra bola príliš rozkúskovaná."

V utorok čaká jeho zverencov osemfinálová odveta Ligy majstrov na pôde FC Barcelona. V úvodnom dueli v Calzonovej premiére v úlohe hlavného kormidelníáka SSC uhral Neapol remízu 1:1. "Rešpektujeme silu súpera, pred Barcelonou však nemáme strach. Aj my máme svoje kvality a urobíme všetko pre to, aby sme sa dokázali presadiť našimi zbraňami," zdôraznil Calzona.