Main Content

Zaskočí Sparta Praha s Haraslínom anglický Liverpool FC?

streda, 6. marec 2024 10:34 | Autor: TASR

Lukáš Haraslín
Lukáš Haraslín | zdroj: TASR

Futbalisti Sparty Praha aj so slovenským reprezentantom Lukášom Haraslínom chcú vo štvrtkovom prvom zápase osemfinále Európskej ligy prekvapiť Liverpool.

Tréner českého majstra Brian Priske si uvedomuje silu anglického súpera, ktorý je na čele Premier League, ale verí, že jeho tím môže zvíťaziť v akomkoľvek stretnutí. V akcii bude aj pražská Slavia s dvojicou Slovákov a mužstvo je odhodlané zvládnuť duel na San Sire proti AC Miláno. Sparta triumfovala v dvanástich z uplynulých štrnástich zápasov vo všetkých súťažiach.

Cez víkend remizovala v derby proti "zošívaným", udržala sa na prvom mieste a kráča za obhajobou titulu. V baráži o osemfinále EL "rudí" vyradili Galatasaray Istanbul. V domácej odvete proti lídrovi tureckej ligy strelil Haraslín postupový gól Pražanov a celkovo má na konte v tomto ročníku EL tri presné zásahy. Oba tímy sa už spolu stretli v šestnásťfinále rovnakej súťaže pred trinástimi rokmi. Po bezgólovej remíze na Letnej zvíťazili "The Reds" v odvete 1:0. Víťazný gól strelil v 86. minúte bývalý holandský krídelník Dirk Kuyt.

Favorit bude opäť Liverpool. "Myslím si, že každý športovec verí, že môže vyhrať akýkoľvek zápas. Samozrejme sme realisti a veľmi dobre vieme, že Liverpool je jedným z veľkých gigantov medzinárodného futbalu," uviedol dánsky kormidelník Sparty podľa uefa.com. Trénera Jürgena Kloppa naďalej trápi rozsiahla maródka mužstva, no aj napriek tomu Liverpool dokázal triumfovať v Ligovom pohári a postúpiť aj do štvrťfinále Pohára FA. V sobotňajšom 27. kole Premier League rozhodol o víťazstve na pôde Nottinghamu v deviatej minúte nadstaveného času druhého polčasu uruguajský útočník Darwin Nunez.

Nemeckému koučovi však chýbala rozsiahla skupina dôležitých hráčov na čele s Mohamedom Salahom, Trentom Alexandrom-Arnoldom, Diogom Jotom či brankárom Alissonom Beckerom. Liverpool triumfoval vo všetkých súťažiach šesťkrát za sebou, ligu vedie o jeden bod pred Manchestrom City. Klopp očakáva proti Sparte ťažké zápasy: "V tejto fáze európskej súťaže musíte očakávať poriadny test. Súper získal miesto v najlepšej šestnástke senzačným zápasom a výsledkom proti Galatasarayu. Určite budú chcieť pokračovať vo svojej jazde. Výsledky v lige ukazujú, akú dobrú sezónu má Sparta, budeme musieť byť pripravení."