Main Content

Urobil chybu a zaplatil za ňu svojím snom: NHL sa otočila Ružičkovi chrbtom, nemala by mu však pomôcť?

piatok, 1. marec 2024 09:28 | Autor: Jakub Vaverka

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Adam Ružička minulý týždeň zverejnil na Instagrame video s bielym práškom, ktoré spustilo lavínu udalostí. Slovenskému útočníkovi bola ukončená zmluva v Arizone Coyotes, prišiel jeho koniec v slovenskej reprezentácii a začal verejný lynč na jeho adresu.

Niet pochýb o tom, že ex-hráč Arizony CoyotesCalgary Flames urobil veľkú chybu, ktorá nastať nemala. Zaplatil za ňu svojím snom, a teda pôsobením v zámorskej NHL. Nebudeme si klamať, do najlepšej hokejovej ligy sveta sa už zrejme nikdy nedostane. 

Akoby sa ale zabúdalo na to, že Adam Ružička je človek, ktorý má svoje city a emócie. Áno, za posmešné príspevky a kritiku si môže sám, to vieme my, vy a verte, že to vie aj on sám. Dobrý pohľad priniesol Larry Brooks, uznávaný zámorský novinár z plátku New York Post.

Kritizuje NHL. „Existuje momentálne niekto, kto by v hokejovom svete potreboval pomoc v rámci asistenčného programu NHL a NHLPA viac ako Adam Ružička?" zamyslel sa americký autor vo svojom článku. Asistenčný program, ktorého súčasťou boli či sú mená ako Kuznetsov, Laine či Ničuškin, by totiž práve na podobné účely mal slúžiť. 

„To, čo Adam predviedol, je volanie o pomoc. Nemyslíte? Niektorí hráči dostanú pomoc, iných vyhodia. Nemyslím si, že asistenčný program by mal fungovať takýmto spôsobom," zakončil Brooks. Faktom je, že celá Ružičkova kauza v NHL nabrala rýchly spád a Slovák sa v profilige rýchlo stal minulosťou. 

Ďalšie pokračovanie kariéry Adama Ružičku je momentálne predmetom polemík a diskusií. V prebiehajúcom ročníku ho už zrejme v profesionálnom hokeji neuvidíme. Ak NHL chce skutočne pomáhať svojim hráčom, ktorí sú ľudia a robia chyby, tak neexistuje dôvod, prečo pomocnú ruku nedostal aj Adam Ružička.