Main Content

VIDEO: Arsenal rozobral Newcastle. Dúbravka nenastúpil, prečo?

nedeľa, 25. február 2024 10:03 | Autor: TASR

Arsenal
Arsenal | zdroj: TASR

Futbalisti Newcastlu United prehrali v sobotnom šlágri 26. kola Premier League na ihrisku Arsenalu Londýn 1:4. V bránke hostí chýbal pre chorobu slovenský reprezentant Martin Dúbravka.

Arsenal si pripísal šieste ligové víťazstvo za sebou a na treťom mieste tabuľky zaostáva za lídrom FC Liverpool o dva a za Manchestrom City o jeden bod. Newcastle je priebežne na ôsmej pozícii. Dúbravka sa podľa vyjadrenia trénera Eddieho Howea necítil dobre už niekoľko dní a šancu tak namiesto neho dostal Loris Karius.

Nemecký brankár nastúpil na svoj prvý duel v Premier League od mája 2018, keď si ešte obliekal dres Liverpoolu. Za Newcastle mal doteraz na konte jediný štart vo finále Ligového pohára takmer na deň presne pred rokom. Proti Arsenalu inkasoval už v 18. minúte, keď po rohu domácich ešte úspešne vykryl hlavičku Gabriela, ale po následnej skrumáži dostal loptu za bránkovú čiaru jeho spoluhráč Sven Botman.

Favorit zvýšil na 2:0 už o šesť minút neskôr, keď sa po ukážkovej akcii zblízka presadil Kai Havertz. Arsenal mal duel jasne pod kontrolou a náskok ešte zvýraznil Bukayo Saka a Jakub Kiwior. Za Newcastle už iba skorigoval Joe Willock. Manchester City zvíťazil na ihrisku AFC Bournemouth 1:0. V tabuľke si upevnili druhé miesto za Liverpoolom, na ktorý strácajú jeden bod. Jediný gól zápasu strelil v 26. minúte stredopoliar Phil Foden. Bournemouth nezvíťazil v šiestom ligovom zápase za sebou a v neúplnej tabuľke figuruje na 14. mieste.

Hráči Manchestru United prehrali s FC Fulham 1:2. Rozhodujúci gól strelil v 7. minúte nadstaveného času Alex Iwobi. Pre United to bola prvá ligová prehra po piatich zápasoch, predchádzajúce štyri vyhral. V tabuľke je naďalej na 6. mieste, Fulhamu priebežne patrí 12. priečka. Slovenský brankár Marek Rodák bol na lavičke Fulhamu. Hráči Aston Villy si v sobotu upevnili 4. priečku, keď doma zvíťazili nad Nottinghamom 4:2. Bolo to pre nich tretie víťazstvo z uplynulých štyroch duelov. Brighton remizoval s Evertonom 1:1 po tom, čo oba góly padli v druhom polčase.

Najskôr obranca Jarrad Branthwaite poslal do vedenia hostí, ktoré hrali od 81. minúty presilovku, keď stredopoliar Billy Gilmour dostal červenú kartu. Domáci však napriek oslabeniu dokázali vyrovnať - v 5. minúte nadstaveného času skóroval obranca Lewis Dunk. Futbalisti Crystal Palace dokonale využili početnú výhodu, ku ktorej sa dostali v 35. minúte zápasu s FC Burnley.

Stredopoliar hostí Josh Brownhill dostal červenú kartu za držanie a domáci tromi gólmi v druhom polčase dosiahli prvé ligové víťazstvo v kalendárnom roku, už pod vedením nového kouča Olivera Glasnera. Hráči Burnley prehrali tretí zápas za sebou a naďalej sú na predposlednom 13. mieste iba o skóre pred posledným Sheffieldom, ktorý v nedeľu čakala dohrávka na ihrisku Wolves.