Main Content

Slovensko doma prehralo s Belgickom a nenašlo recept na súpera: Tréner hovorí, že nie je dôvod na smútok

piatok, 23. február 2024 10:47 | Autor: TASR

Basketbal
Basketbal | zdroj: TASR

Slovenskí basketbaloví reprezentanti chceli pred vypredaným Národným basketbalovým centrom úspešne odštartovať kvalifikačné boje o miesto na budúcoročných majstrovstvách Európy. Na fyzickú a tvrdú hru Belgicka však nemali adekvátnu odpoveď, výsledkom tak bola domáca prehra 60:75.

Slováci výborne odštartovali súboj o prvé dva body do tabuľky, po krátkej bodovej šnúre však zobral dianie do rúk súper z Belgicka. Šnúrou 14 bodov za sebou si vytvoril hernú pohodu, z ktorej ťažil v nasledujúcom priebehu. Domáci basketbalisti sa neraz priblížili na rozdiel jedného koša, ale otočiť negatívny vývoj duelu nedokázali.

"Mali sme pár dobrých situácií, k tomu nám padli ťažké strely. Nič sme však nedostali jednoducho, Brodziansky napríklad dostával loptu veľmi ďaleko od koša. Stratili sme veľmi veľa energie, v druhom polčase opadla energia a koncentrácia, za čo nás hneď súper potrestal. Osobne si myslím, že ani my, ani hráči, nemusíme byť smutní. Chceli sme hrať na takejto úrovni basketbalu, ideme sa z toho poučiť," povedal pre TASR reprezentačný tréner Aramis Naglič.

S týmto súperom už mali problém jeho zverenci v kvalifikácii MS 2023 a aj teraz sa potvrdilo, že špecifická hra Belgicka bola nad slovenské sily. "Myslím si, že ich tvrdá a fyzická hra nám robila problémy. Trochu sme sa zlepšili v odpovedi na ich hru, ale mal som pocit, že sme potom trochu odpadli. Vtedy prišli straty, Belgicko malo protiútoky, dávalo ťažké strely a tam sa lámal zápas. My sme akoby stratili vzduch v pľúcach. Po takticko-organizačnej stránke sme si nevedeli vytvoriť pozície, ale klobúk dole pred súperom. Striedali viac obrán, vo štvrtej štvrtine sme nevedeli do toho útočiť. V tom majú kvalitu, že si môžu dovoliť meniť opcie na defenzívu a nám to robilo najväčší problém," zamyslel sa rozohrávač Mário Ihring.