Main Content

Heung-Min Son sa verejne ospravedlnil: Čo sa udialo?

streda, 21. február 2024 17:55 | Autor: TASR

Heung-Min Son
Heung-Min Son | zdroj: TASR

Juhokórejský futbalista Son Heung-min sa v stredu ospravedlnil za svoju úlohu v roztržke s reprezentačným spoluhráčom Lee Kang-inom. K incidentu prišlo ešte 2. februára, v predvečer semifinále Ázijského pohára, v ktorom Kórea prehrala s Jordánskom 0:2.

Heung-min si pri fyzickej potýčke vykĺbil prst. "Úprimne sa ospravedlňujem za spôsobenie problémov a budem pracovať tvrdšie, aby národný tím ďalej rástol. Kang-in po tomto incidente prežíva veľmi ťažké obdobie. Prosím, odpustite mu s otvorenou mysľou. Ospravedlnil sa mne aj každému členovi národného tímu," uviedol 31-ročný útočník na sociálnych sieťach. Dvadsaťtriročný stredopoliar Lee z PSG pricestoval do Londýna, aby sa Sonovi osobne ospravedlnil.

"Moje krátkozraké myšlienky a nevhodné správanie sklamali Sona, národný tím a futbalových fanúšikov. Vďaka dlhému rozhovoru som pochopil veľkú zodpovednosť, ktorá na Sona ako kapitána dolieha, a zamyslel som sa nad sebou," vyhlásil Lee podľa agentúry AFP. Britské bulvárne noviny The Sun informovali, že v priebehu spoločnej večere sa niektorí mladší reprezentanti ponáhľali, aby mohli čo najskôr odísť od stola a hrať stolný tenis.

To údajne nahnevalo Sona, kapitána tímu, a iných skúsenejších hráčov, keďže spoločné stolovanie pred dôležitými zápasmi sa tradične vníma ako čas na vzájomné zbližovanie. Anonymný zdroj denníku prezradil, že keď Son požiadal mladších spoluhráčov, aby si sadli, tak mu "odpovedali neúctivo". Son mal schytiť Kang-in Leeho, na čo sa ho 23-ročný hráč Paríža St. Germain pokúsil udrieť. Oboch futbalistov museli od seba odtrhnúť, no Son si pri incidente vykĺbil prst. Pravdivosť udalostí potvrdili predstavitelia KFA.