Main Content

OFICIÁLNE: Trénerská výmena v Olympique Marseille

utorok, 20. február 2024 19:11 | Autor: TASR

Olympique Marseille
Olympique Marseille | zdroj: TASR

Francúzsky futbalový klub Olympique Marseille potvrdil odchod talianskeho trénera Gennara Gattusa. Nahradil ho Francúz Jean-Louis Gasset, ktorý do 24. januára viedol reprezentáciu Pobrežia Slonoviny.

Vedenie klubu odvolalo Gattusa po nedeľnej ligovej prehre so Stade Brest (0:1). Tím nezvíťazil už v siedmom zápase za sebou a v tabuľke Ligue 1 mu patrí 9. priečka. Gattuso vydržal vo funkcii len pár mesiacov, vlani v septembri prevzal kormidlo po Marcelinovi. Gasset skončil na lavičke Pobrežia Slonoviny po skupinovej prehre s Rovníkovou Guineou 0:4 na Africkom pohári národov.

Tímu hrozilo, že nepostúpi do osemfinále, no pod vedením dovtedajšieho asistenta Emersea Faea dokráčal až do finále, kde zdolal Nigériu 2:1. "Je pre mňa nesmierna česť stať sa členom tohto legendárneho klubu. Nemôžem sa dočkať, keď začnem pracovať s mužstvom, aby sme sa pripravili na nadchádzajúce zápasy a vydali zo seba to najlepšie," uviedol Gasset podľa agentúry AFP. Už vo štvrtok nastúpi Olympique v domácej odvete play off o osemfinále Európskej ligy proti Šachtaru Doneck. V prvom stretnutí v Hamburgu, kde má ukrajinský tím prechodný domov, sa zrodila remíza 2:2.