Main Content

Napodobní Jacka Hughesa? V hre je veľká zmluva pre Juraja Slafkovského

pondelok, 19. február 2024 10:47 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Juraj Slafkovský ťahá osemzápasovú sériu, v ktorej dokázal zakaždým bodovať. Práve preto sa v zámorí začína špekulovať o novom možnom kontrakte.

Draftovú jednotku z roku 2022 prirovnávajú často k mladému americkému forwardovi Jackovi Hughesovi, ktorý mal podobne ťažký štart do najlepšej hokejovej ligy sveta. Napriek tomu mu vedenie New Jersey Devils verilo a ponúklo mu osemročný kontrakt, aj keď jeho čísla neboli najlepšie.

Hoci boli predstavitelia Diablov za svoj krok kritizovaní, napokon sa to ukázalo ako geniálny ťah. Jack Hughes je aktuálne druhým najproduktívnejším hráčom NJD a stojí na ňom hra Diablov. Do podobnej pozície zámorskí experti stavajú aj Juraja Slafkovského.

Mladý Slovák síce nazbieral v prvých zápasoch len minimum kanadských bodov, avšak v posledných týždňoch sa z neho stal stavebný kameň úspechu Habs. Aktuálne bodoval v ôsmich zápasoch v rade a po novom roku naplno začala fungovať jeho spolupráca s Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom.

Zároveň platí, že má pred sebou ešte posledný rok zmluvy. Slafkovský však už teraz potvrdzuje, že má obrovský potenciál a môže sa stať najlepšie plateným Slovákom v profilige. Podľa posledných správ by mohol podpísať osemročnú zmluvu s príjmom niekde okolo 8-9 miliónov dolárov ročne.