Main Content

SERIE A: Ako sa darilo Lobotkovi, Dudovi či Suslovovi?

nedeľa, 18. február 2024 09:45 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom iba remizovali v sobotnom dueli 25. kola Serie A s FC Janov 1:1.

Bod pre úradujúceho talianskeho majstra zachránil v 90. minúte striedajúci Cyril Ngonge. Hellas Verona s dvojicou Ondrej Duda a Tomáš Suslov uhral remízu 2:2 s druhým tímom tabuľky Juventusom Turín, ktorý tak natiahol sériu bez víťazstva už na štyri stretnutia. Po bezgólovom prvom polčase inkasoval Neapol krátko po prestávke, keď sa presadil Morten Frendrup.

SSC sa dočkal až v samom závere, kapitán Giovanni Di Lorenzo našiel v strede šestnástky voľného Ngongeho a belgický stredopoliar z otočky namieril presne k ľavej žrdi. Lobotka odohral za domácich celý zápas. Neapol tak po prehre s AC Miláno (0:1) opäť zaváhal a v tabuľke mu patrí priebežné deviate miesto, Janov je dvanásty. Hellas ukoristil cenný bod s Juventusom a dotiahol sa v tabuľke na sedemnáste Sassuolo, ktoré má však dva zápasy k dobru.

Duda a Suslov odohrali za domácich celý duel. "Stará dáma", ktorá dokázala vo Verone dvakrát zmazať tesné manko, sa naďalej trápi. Na víťazstvo v lige čaká už takmer mesiac, za vedúcim Interom Miláno zaostáva už o deväť bodov. Po víkende možno príde aj o druhú priečku, AC Miláno momentálne stráca na Juventus dva body a v nedeľu sa predstaví na ihrisku Monzy.