Main Content

Sebastián Čederle chce hrať za Slovensko: Podpísal s Nitrou nový kontrakt

sobota, 17. február 2024 15:15 | Autor: TASR

Sebastián Čederle
Sebastián Čederle | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Sebastián Čederle predĺžil zmluvu s HK Nitra o ďalšie dva roky. Dvadsaťtriročný útočník v piatok ohúril divákov pod Zoborom, keď naštartoval kanonádu Nitry proti bratislavskému Slovanu (7:1) parádnym "lakrosovým" gólom.

"Som veľmi rád, že som podpísal nový kontrakt. Mal som aj iné ponuky zo Slovenska, ale vybral som si Nitru. Sú tu naozaj výborní fanúšikovia, poznám to tu a nemám sa na čo sťažovať," uviedol Čederle pre oficiálny klubový web hockeynitra.com. Horúci kandidát na autora najkrajšieho gólu prebiehajúcej sezóny Tipos extraligy by rád počas angažmánu v Nitre naplnil svoj osobný cieľ.

"Rád by som sa dostal do reprezentácie a zahral si nejaké zápasy v najcennejšom drese. To je môj menší cieľ," povedal center tretieho útoku "corgoňov", ktorý oblieka dres Nitry od novembra 2022. V tomto ročníku odohral 35 stretnutí, v ktorých nazbieral 14 bodov (7+7).

"Sme veľmi radi, že s nami Čeďo podpísal počas reprezentačnej prestávky nový dvojročný kontrakt. Je to pre nás hráč s jednoznačným potenciálom do reprezentácie. Boli sme presvedčení o jeho kvalitách a sme radi, že sa postupne presadzuje a neustále zlepšuje. Okrem jeho výkonov na ľade si veľmi ceníme jeho charakterové vlastnosti, prístup k tréningom a celkové vystupovanie," poznamenal prezident klubu Miroslav Kováčik.