Main Content

Juraj Slafkovský po rekorde Canadiens nemyslí na seba, ale na tím: Toto nemôžeme robiť

piatok, 16. február 2024 08:50 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenský útočník Juraj Slafkovský zaznamenal gól a asistenciu pri prehre hokejistov Montrealu Canadiens na ľade New Yorku Rangers 4:7 v noci na piatok v NHL. Stal sa tak prvým tínedžerom v histórii klubu, ktorý sa zapísal do kanadského bodovania v siedmom stretnutí za sebou.

Po asistencii si pripísali Erik Černák (Tampa Bay) a Martin Pospíšil (Calgary). Piaty hetrik v sezóne zaznamenal Auston Matthews, po zranení sa vrátila draftová jednotka 2023 Connor Bedard a Sidney Crosby vytvoril rekord Penguins. Slafkovský strelil 12. gól v sezóne a pripísal si 17. asistenciu v ročníku.

Slovenský útočník po chybnej rozohrávke Rangers znížil v 37. minúte na 2:4, keď strelou švihom prekonal Jonathana Quicka a v 52. minúte pripravil gól Colevi Caufieldovi, ktorý druhým zásahom v zápase upravil na konečných 4:7 z pohľadu Canadiens.

“Bodová séria je jedna vec, ale keď chceme vyhrávať takéto zápasy a ostať v hre o postup do play off, tak musíme hrať lepšie. Nemôžeme dostať sedem gólov, s tým sa nedajú vyhrávať zápasy,” povedal pre nhl.com 19-ročný Slafkovský, ktorý bol na ľade takmer 20 minút, zaznamenal aj plusový bod a dve strely.

K triumfu Rangers najviac prispel Chris Kreider, ktorý dal tri góly. Bol to jeho šiesty hetrik v kariére, prvý od 22. januára 2022. Žiaril aj obranca Adam Fox, ktorý zaznamenal štyri asistencie. Rangers vyhrali šiesty zápas za sebou.