Main Content

EURÓPSKA LIGA: Dávid Hancko ako kapitán Feyenoordu, smolný záver Sparty Praha

štvrtok, 15. február 2024 21:03 | Autor: TASR

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

Futbalisti Feyenoordu Rotterdam v základnej zostave so slovenským stopérom Dávidom Hanckom remizovali v úvodnom zápase play off o osemfinále Európskej ligy s AS Rím 1:1.

Pražská Sparta prehrala na pôde Galatasarayu Istanbul 2:3 po góle Maura Icardiho v nadstavenom čase. Feyenoord mohol poslať do vedenia Paixao, ale jeho krížna strela tesne minula bránku. Na opačnej strane ihriska "zatriasol" brvnom Paredes. Rušný záver úvodnej 45-minútovky napokon priniesol gól pre holandský tím, hlavou sa presadil Paixao.

Remízu zariadil v 67. minúte rovnako hlavou Romelu Lukaku, ktorého neustrážil Hancko po centri Spinazzolu. Z lavičky náhradníkov sledoval ťaženie spoluhráčov krídelník 16-násobného holandského majstra a Hanckov krajan Leo Sauer. Pražská Sparta prehrala na pôde Galatasarayu Istanbul po smoliarskom priebehu 2:3. Turecký tím potvrdil dobrú formu a natiahol šnúru víťazstiev na deväť. Od 19. minúty viedol po góle Demirbaya, potom sa však dostal k slovu aj jeho súper. Sparta mohla odpovedať v 36. minúte, Kuchta z druhej vlny vypálil do stredu brány na pripraveného Musleru a v závere prvého polčasu Birmančevič o kúsok minul šibenicu.

Čo sa nepodarilo im, vyšlo krátko po prestávke Preciadovi. Ekvádorčan nekompromisne umiestnil loptu k pravej žrdi strelou z hranice šestnástky. Po hodine hry sa opäť dostali na koňa domáci po vlastnom góle Krejčího, ale nie na dlho. O chvíľu prišli o vylúčeného Nelssona a hostia vďaka Kuchtovi využili početnú výhodu. Po problémoch s kolenom sa objavil v zostave českého majstra slovenský krídelník Lukáš Haraslín, ktorý sa dostal na trávnik v 65. minúte.

V 80. minúte sa pomer síl vyrovnal po vylúčení Ryneša. Sparťania však sympaticky iba nebránili a v závere mohol byť ich hrdinom Wiesner, lenže Musleru v nájazde neprekonal a na opačnej strane potvrdil svoje kanonierske schopnosti Icardi. Šachtar Doneck vo svojom prechodnom domove v Hamburgu remizoval s Olympique Marseille 2:2.

Sporting Lisabon, jeden z troch portugalských zástupcov v tejto fáze súťaže, zvíťazil v Berne nad Young Boys 3:1. Odvety sú na programe 22. februára, žreb osemfinále sa uskutoční na druhý deň vo švajčiarskom Nyone.