Main Content

Slovenky prehrali na domácom turnaji aj tretí zápas: Tentokrát im chýbal kúsok šťastia

nedeľa, 11. február 2024 09:11 | Autor: TASR

Slovenské hokejistky
Slovenské hokejistky | zdroj: IIHF.com

Slovenské hokejistky neuspeli ani vo svojom treťom zápase na Turnaji štyroch krajín v Bratislave. Na ZŠ Vladimíra Dzurillu v Ružinove podľahli v sobotu Maďarsku 3:4 po predĺžení a nájazdoch a v tabuľke obsadili so ziskom jedného bodu posledné štvrté miesto.

Predtým prehrali s Nórskom 0:5 a s Francúzskom 1:6. Maďarky turnaj vyhrali.

Turnaj štyroch krajín - Bratislava:

Slovensko - Maďarsko 3:4 po predĺžení a nájazdoch (0:1, 0:0, 3:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 45. Hlinková (Ištocyová, L. Halušková), 50. Ištocyová, 52. Kúbeková (Korenková, Tóthová) - 1. Huszaková (Dabasiová), 54. Báhiczki-Tóthová (Huszak), 60. Metzlerová (Huszáková), rozhodujúci nájazd Garátová-Gasparicsová. Rozhodovali: Matejová (SR), Daleová (Švaj.) – Péterová, Gottlibetová (všetci Maď.), vylúčené: 2:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 30:32, 148 divákov.

Zostava SR: Rišianová – Leskovjanská, Košecká, Janeková, Stern, A. Šulíková, Gálisová – L. Halušková, Kúbeková, Korenková – Tóthová, Hlinková, Fančovičová – Ištocyová, Dobiašová, Nemčeková – Rumanová, R. Halušková, Šimnová.

Hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/ Arto Sieppi, hlavný tréner SR ženy: "Dievčatám som po zápase povedal, že napriek prehre môžu byť na seba hrdé za odvedený výkon a nemusia mať sklonené hlavy. Mali sme síce slabší vstup do zápasu, keď sme rýchlo inkasovali, ale potom sme dokázali trikrát skórovať a otočiť nepriaznivý vývoj. Hráčky bojovali počas celého stretnutia, dobrý výkon podala aj naša brankárka. Mrzieť nás môžu akurát nevyužité gólové šance v druhej tretine a taktiež nepremenená krátka presilovka v predĺžení. Nájazdy sú vždy nevyspytateľné a tentoraz sme v nich neboli úspešní."