Main Content

V Košiciach sa chystá zápas legiend: Nebudú chýbať Pálffy, Hossa, Gáborík či Višňovský

nedeľa, 11. február 2024 09:09 | Autor: TASR

Žigmund Pálffy
Žigmund Pálffy | zdroj: TASR

Bývalý slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský absolvoval dôslednú prípravu na exhibičný zápas All star legendy 2024, v ktorom sa v nedeľu 11. februára stretne Tím východu proti Tímu západu.

Kapitán "západniarov" schudol počas prípravy päť kilogramov a jeho náprotivku Ladislavovi Nagyovi, ktorý povedie Tím východu, sa snívalo o prehre v košickej exhibícii. "Viem, že také niečo by sa mohlo stať iba v sne," uviedol Nagy.

Nagy by mal patriť v domácom prostredí košickej Steel arény k lídrom "východniarov." Nad snom, ktorý nedávno mal, sa pousmial: "Keď som sa zobudil, spadol mi kameň zo srdca." Exhibícia v Košiciach nadviaže na obdobnú akciu z roku 2023, ktorá sa konala v Banskej Bystrici. Pod organizačnou taktovkou bývalého obrancu Richarda Lintnera sa opäť predstavia dva tímy zložené z bývalých slovenských reprezentantov.

Vôbec prvýkrát pôjde o duel, v ktorom sa postaví východ proti západu. "Rivalita východu a západu nemá hraníc a preto médiám odporúčam absolvovať rozhovory s hráčmi pred a počas exhibície. Som si totiž istý, že po záverečnom klaksóne nebude polovici účastníkov vôbec do reči," poznamenal Lintner. Napriek tomu, že pôjde o hokejovú exhibíciu s prvoradým cieľom zabaviť divákov, hovorili viacerí hráči o neskrývanej rivalite.

"Snáď sa potom po zápase dokážeme aspoň pozdraviť," uviedol bývalý obranca Ivan Majeský, ktorý nad Lintnerovou pozvánkou neváhal. "Bol som už na viacerých podobných akciách a aj vlani v Banskej Bystrici som si to užil. Rád som znovu prijal pozvanie na takýto zápas." Organizátori v sobotu predstavili dresy, v ktorých aktéri nastúpia.

"Môžem prehlásiť, že počas exhibície síce nastúpia legendy v hokejovo netradičných, no jednoznačne najkrajších dresoch. Inšpirovali sme sa klubovým dresom Lionela Messiho. Na druhej strane sme zasa využili belasú farbu. Myslím, že sa budú všetkým páčiť a k dispozícii je aj ružovo-belasá All Star čiapka, ktorá je v limitovanom počte 500 kusov a trhá rekordy záujmu už teraz. V predaji bude len počas nedeľnej akcie. Je jasné, že niekto zvíťazí a niekto prehrá. V našom prípade je to vždy tak, že sa potom pohádame. Teraz, pred zápasom, je ešte dobrá nálada, no v nedeľu po zápase to už bude úplne inak," poznamenal Lintner. Téma dresov medzi hráčmi zarezonovala, kapitán Tímu západu bol so svojím spokojný. "Rišo (Lintner) mi to dal do belasého tak, ako som chcel," priznal Višňovský.

Richard Lintner uviedol, že dresy z košickej exhibície považuje za najkrajšie, aké kedy boli v takýchto zápasoch. "S tým nesúhlasím, prehnal to. Hodil to ´na Messiho a Manchester City´. Ale aj to je súčasť zábavy," uviedol bývalý útočník Žigmund Pálffy, ktorý by mal byť podľa Lintnera jeden z ťahúňov Tímu západu: "Ja sa na takéto zápasy pripravujem neustále, nič ma nemôže prekvapiť. Neviem však, či budem hviezda, keďže nebudem hrať vo svojom výstroji. Ak budeme hrať na dve formácie, nemám s tým problém. Najmä dúfam, že to dobre dopadne a bude dobrý výsledný zážitok. Hlavne to bude zábava. Dúfam, že príde čo najviac divákov, snáď bude plná hala," poznamenal Pálffy.

Na súpiskách oboch tímov nastalo niekoľko zmien, ich definitívna podoba bude známa až v deň zápasu. Richardovi Lintnerovi sa napokon nepodarilo zlanáriť Petra Bondru, ktorý má neodkladné povinnosti v zámorí. "Strávili sme spolu týždeň a rozprávali sme sa o možnosti prísť na túto akciu. Je však pracovne veľmi vyťažený a nejaký plány mal aj s rodinou. Dohodli sme sa, že akceptujem jeho ospravedlnenie a zároveň mi dal ruku na to, že na ďalšej takejto exhibícii už nebude chýbať," prezradil Lintner. K aktérom exhibície sa zaradí aj Vincent Lukáč, ktorý vhodí úvodné buly.

V bránkach diváci uvidia Jána Lašáka, Karola Križana či Petra Hamerlíka a rivalita vznikne aj medzi trénermi, keďže svoje tímy proti sebe povedú Marián Hossa a jeho otec František. "Museli sme reagovať na zdravotné problémy niektorých z pôvodnej nominácie. Tím východu povedie v pozícii trénera František Hossa. Na striedačke Tímu západu budú Marián Hossa a Marián Gáborík, ktorí budú mať zdvojené funkcie," prezradil Lintner. Najlepší hráč zápasu získa prestížne ocenenie MVP. "Môj favorit je Žigo Pálffy. Je v kondícii, chodí behávať a to nerobil ani počas kariéry," skonštatoval Lintner.