Main Content

Ako by mohla vyzerať súpiska Slovenska na MS keby sa NHL skončila dnes?

sobota, 10. február 2024 11:23 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Svetový šampionát v ľadovom hokeji sa tento rok uskutoční v Prahe a Ostrave a určite bude veľkým lákadlom pre hokejistov pôsobiacich v kanadsko-americkej NHL. Pozreli sme sa na to, ako by mohla vyzerať súpiska Slovenska, ak by sa súťaž skončila dnes.

Na súpisku sme nerátali hráčov z KHL, nakoľko otázka ohľadom ich angažovania nebola stále vyriešená. Opreli sme sa o hráčov zo zámoria, ale aj z popredných európskych súťaží či Tipos Extraligy.

Brána:

Samuel Hlavaj - Stanislav Škorvánek - Matej Tomek

Stavili sme na brankársky tandem Samuel Hlavaj a Stanislav Škorvánek. Hoci sa stále spomína účasť Jaroslava Haláka, nemyslíme si, že príde posilniť Slovensko na šampionáte. Duo Hlavaj - Škorvánek sa vlani v Rige osvedčilo, takže nevidíme dôvod na zmenu. O svoje angažovanie na post jednotky môže prehovoriť Matej Tomek, ktorého vlani vyradilo zranenie.

Obrana: 

Šimon Nemec - Martin Fehérváry

Peter Čerešňák - Samuel Kňažko

Patrik Koch - Michal Ivan

Mário Grman - Martin Maričin

Pri pohľade na obranu máme pomerne dobrý pocit. Prvý defenzívny tandem v podobe Šimon Nemec - Martin Fehérváry je znakom veľkej kvality. Jediným otáznikom v našom výbere sú Patrik Koch a Samuel Kňažko, ktorí by v tom čase stále mohli bojovať v play-off AHL. Nie je však vylúčené, že v čase konania šampionátu už budú voľní. Taktiež do úvahy prichádzajú skúsené mená ako Mário Grman či Peter Čerešňák alebo Martin Marinčin. Výbornými výkonmi sa prezentuje aj Michal Ivan, ktorému by nominácia ujsť nemala.

Útok:

Peter Cehlárik - Marek Hrivík - Juraj Slafkovský

Tomáš Tatar - Adam Ružička - Martin Pospíšil

Martin Chromiak - Libor Hudáček - Pavol Regenda

Marko Daňo - Jakub Demek - Richard Pánik

Róbert Lantoši - Oliver Okuliar

Výber v útoku bol mimoriadne náročný. Stavili sme však na skúsené mená doplnené o mladé pušky. Elitnú formáciu sme zložili tak, ako fungovala aj na olympijskom turnaji v roku 2022. V druhom útoku nájdeme kompletný menoslov hráčov z kanadsko-americkej NHL. V tretej lajne sa nachádza šikovný Libor Hudáček, ktorý má po boku mená ako Martin Chromiak či Pavol Regenda. Nesmieme opomenúť ani Marka Daňa, Richarda Pánika a Jakuba Demeka, z ktorých sme vytvorili štvrtú formáciu.