Main Content

Hokejbal: 26.kolo – Aj v poslednom kole je o čo hrať

piatok, 6. apríl 2012 10:09 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: 26.kolo – Aj v poslednom kole je o čo hrať
Hokejbal: 26.kolo – Aj v poslednom kole je o čo hrať | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Posledný víkend základnej časti sa odohrá len v sobotu, kde budeme svedkami piatich zápasov, o veľa pôjde najmä v Turci, kde sa proti Martinu predstaví Kežmarok (4.miesto v tabuľke), a vo Vrútkach, kde sa predstaví LG Bratislava, ktorá potrebuje vyhrať, aby teoreticky mohla preskočiť Kežmarok v tabuľke. Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé duely.

O 10.30 sa začne zápas v hlavnom meste, kde už pôjde len o prestíž a umiestnenie v tabuľke. Profis Sharks privíta výrazne sa trápiace Žirafy Žilina, ktoré v 16-ročnej histórii extraligy ešte nikdy nechýbali vo vyraďovacej fáze. Tento rok však totálne nezvládli jar a tak sa pre nich prvý krát zavreli brány play-off. Sharks sú taktiež s touto sezónou sklamaní a tak pôjde o súboj, ktorý budú chcieť mať mužstvá, čo najskôr za sebou. Kto sa rozlúči so zlou sezónou víťazstvom?

Prvý zápas: 12. 11. 2011 HBC Žirafa Žilina  5 : 3  ŠK Profis Sharks 32 BA

Náš tip: 1

O 11.00 hodine vhodia úvodné buly v zápase Double Team PB – Sport Trend Žiar n. Hronom. Domáci majú po vydarenej sezóne istotu play-off, v ktorom narazia na porazeného zo šlágru kola Nitra – Ružinov BA. Isto sa budú chcieť dobre pripraviť pred play-off a napraviť si chuť po minulotýždňovom streleckom mlčaní. Žiarčania sa taktiež budú chcieť revanšovať za poriadnu facku z Bratislavy.

Prvý zápas: 12. 11. 2011 Sport Trend Žiar n/Hron  1 : 3  Double Team Žirafa PB

Náš tip: 1


Rytieri Nitra – Reebok Ružinov. Šláger kola a možno aj celej jari. Vedúco duo si to na záver základnej časti rozdá o líderskú pozíciu, ktorá napovie mnohé najmä pre blížiace sa play-off. Pre obe mužstvá kvalitná príprava na vyraďovačku, navyše majster má čo vracať Bratislavčanom, ktorý na jar ešte neokúsili trpkosť prehry. Doma však Rytieri ešte „nepustili perie“, udržia si túto bilanciu aj po sobote?

Prvý zápas: 7. 11. 2011 Reebok Ružinov  2 : 1  Nitrianski Rytieri Nitra

Náš tip: 1

Ďalší zápas, ktorý bude určite divácky atraktívny.  Imperial Vitamins – MŠK Kežmarok. O 13.00 a v Martine začne útočný hokejbal, ktorý preferujú obe mužstvá. Hostia si na istotu 4.miesta musia pripísať víťazstvo, domáci, hoci im už o nič nejde, budú chcieť vrátiť východniarom prehru z novembra a dobre sa naladiť pred play-off, kde ich čaká veľké derby. Kežmarku budú chýbať niektoré opory, no žlto-modrí vedia o čo hrajú.

Prvý zápas: 12. 11. 2011 MŠK Kežmarok  2 : 1  Imperial Vitamins Martin

Náš tip: X


Posledný zápas soboty a aj celej základnej časti sa odohrá v Bratislave, kde domáce LG Bratislava privíta 6.tím tabuľky – Kométu Vrútky. Domáci sa musia spoliehať na Martin, ktorý potrebuje zobrať Kežmarčanom aspoň bod na to, aby mohli hráči LG skončiť v tabuľke na konečnom 4.mieste. Bratislavčania taktiež neradi spomínajú na potupnú prehru z novembra, keď prehrali vo Vrútkach 0:6. Vrátia im to červeno-čierni aj s úrokmi?

Prvý zápas: 12. 11. 2011 HBK Kometa Vrútky  6 : 0  LG TPS Doprastav BA


Náš tip: 1