Main Content

OFICIÁLNE: DAC Dunajská Streda potvrdila príchod ukrajinského futbalistu

streda, 7. február 2024 19:51 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Ukrajinský futbalový reprezentant Taras Kačaraba sa stal novou posilou FC DAC 1904 Dunajská Streda. Dvadsaťdeväťročný stopér prichádza z pražskej Slavie a podpísal zmluvu do leta 2026. Kačaraba hrával za mládežnícke tímy Karpaty Ľvov.

V sedemnástich sa stal hráčom Šachtaru Doneck. Premiéru v najvyššej ukrajinskej súťaži zažil v ročníku 2014/15 v rámci hosťovania v Hoverle Užhorod. Po návrate do Šachtaru nastupoval za mládežnícke kategórie, viackrát si zahral aj v mládežníckej Lige majstrov. Ukrajinu reprezentoval v rôznych juniorských výberoch, v roku 2014 sa predstavil na ME U19, o rok neskôr na MS U20, kde Ukrajinci postúpili do vyraďovacej fázy. Počas hosťovania v klube Zirka Kropyvnyckyj si ho vyhliadol Slovan Liberec, kam zamieril vo februári 2018. Po troch rokoch sa sťahoval do Slavie Praha.

V drese "zošívaných" oslavoval jeden majstrovský titul a dve víťazstvá v Českom pohári. Celkovo si v českej a ukrajinskej prvej lige pripísal cez 160 štartov, ďalších 26 pridal v európskych pohároch. Na jeseň 2021 prvýkrát predstavil aj v najcennejšom drese, ďalšie dva reprezentačné štarty pridal v roku 2022.

"Na začiatku sezóny som sa zranil, hrával som menej, navyše mi končila zmluva, preto som cítil, že potrebujem zmenu. Mal som dve ponuky, jednu z kórejskej ligy a druhú z DAC-u.Rozhodol som sa pre Dunajskú Stredu, pretože je mi bližšie mentalitou a stavia si najvyššie ciele, podobne ako Slavia. Verím, že všetci odvedieme dobrú prácu a pozdvihneme klub na vyššiu úroveň. Prichádzam plný energie a motivácie pomôcť mužstvu. Vždy hrám naplno, snažím sa na ihrisku odovzdať maximum. O to isté sa budem snažiť aj tu, aby sa fanúšikovia bavili mojou hrou a výkonmi mužstva. Pre mňa je teraz dôležité hrať znova celé zápasy a v nich ukázať kvalitu, pretože sa túžim vrátiť do reprezentácie. Verím, že ja pomôžem DAC-u a DAC pomôže mne,“ uviedol pre klubový web Kačaraba.

Obranca bude nastupovať s číslom 33. "V osobe Tarasa Kačarabu k nám prichádza osobnosť, futbalista s veľkým množstvom skúseností, od ktorého očakávame, že bude okamžitou posilou. Je to rýchly stopér, ktorý sa hodí do hry s vysoko postavenou obranou, schopný pomáhať tímu pri vysokom napádaní. Sme veľmi radi, že po rokoch v Slavii sa Taras rozhodol prijať našu ponuku,“ skonštatoval Jan Van Daele, výkonný riaditeľ DAC-u.