Main Content

HRÁČI Z NHL NA OH: Je to najlepší tím v histórii USA?

utorok, 6. február 2024 11:03 | Autor: Róbert Kalnický

Americká hokejová reprezentácia
Americká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Len nedávno oznámilo vedenie NHL radostnú správu pre hokejových fanúšikov. Hráči z najlepšej hokejovej ligy sveta sa predstavia na olympijskom turnaji v roku 2026. V novej sérii článkov sa pozrieme na možné súpisky všetkých reprezentácií, ktoré by v Miláne mohli hrať. Pokračujeme tímom USA.

Brána:

Connor Hellebuyck - Thatcher Demko - Jeremy Swayman

V bránkovisku si len veľmi ťažko môžeme zvoliť jednotku. Vzhľadom na skúsenosti však tentokrát volíme gólmana Winnipegu Jets Connora Hellebuycka. Ten však nebude mať pozíciu jasnej jednotky, pretože na chrbát mu budú dýchať výborne chytajúci Thatcher Demko a Jeremy Swayman. O svoju nomináciu sa budú hlásiť aj Jake Oettinger, John Gibson či Joseph Woll. Trénerský štáb USA bude mať naozaj veľké, no pozitívne starosti pri voľbe gólmanov.

Obrana:

Quinn Hughes - Adam Fox

Luke Hughes - Charlie McAvoy

Zach Werenski - Brock Faber

John Carlson

Pri tvorbe sedmičky obrancov sme sa zapotili. Je takmer isté, že v tom čase už budú stálicami mladíci Brock Faber a Luke Hughes, od ktorých sú obrovské očakávania. Okrem nich by sa nominácia nemala ujsť ani menám ako Quinn Hughes, Adam Fox, Charlie McAvoy či Zach Werenski. Do pozície akéhosi mentora sme zvolili Johna Carlsona, ktorý v čase konania olympijských hier bude mať už 36 rokov. V hre o nomináciu ostávajú aj mená ako Brady Skjei, Shayne Gostisbehere či Noah Hanifin.

Útok:

Matthew Tkachuk - Brady Tkachuk - Auston Matthews

Jack Hughes - Jack Eichel - Jason Robertson

Clayton Keller - Tage Thompson - J.T. Miller

Brock Boeser - Dylan Larkin - Patrick Kane

Wow. Pri pohľade na to, akými menami môže byť zaplnený útok USA sme doslova padli na zadok. Počítame s tým, že v elitnej formácii budú bratia Tkachukovci, ktorých by mohol doplniť perfektný strelec Auston Matthews. V zostave nechýbajú ani mená ako ako Jack Hughes, Jack Eichel, Jason Robertson či Clayton Keller. Až do štvrtej formácie sme zvolili zástupcov DRW Dylana Larkina či Patricka Kanea. Zaujímavosťou je, že v našom výbere chýbajú veľké hviezdy ako Alex Tuch, Cole Caufield, Brock Nelson, Chris Kreider či Vincent Trocheck.