Main Content

Hráči z NHL na OH: Bude Kanada najväčším favoritom na zlato?

sobota, 3. február 2024 12:30 | Autor: Róbert Kalnický

Kanada
Kanada | zdroj: TASR

Len včera večer oznámilo vedenie NHL radostnú správu pre hokejových fanúšikov. Hráči z najlepšej hokejovej ligy sveta sa predstavia na olympijskom turnaji v roku 2026. V novej sérii článkov sa pozrieme na možné súpisky všetkých reprezentácií, ktoré by v Miláne mohli hrať. Začíname Kanadou.

Brána:

Adin Hill - Stuart Skinner - Logan Thompson

Čo sa týka bránkoviska, to by mohlo byť najväčšou slabinou Javorového listu na tomto podujatí. V minulosti sa vo veľkom hovorilo o tom, že jednotkou tímu hviezdami nabitej Kanady by mal byť Carter Hart, avšak po nedávnom sexuálnom škandále však toto meno aktuálne neprichádza do úvahy. Rozhodli sme sa preto staviť na trio Adin Hill, Stuart Skinner a Logan Thompson. O tom, kto bude jednotkou si zatiaľ nedovolíme rozhodovať, veľa bude záležať od formy. Do úvahy prichádzajú aj Sam Montembeault či Jordan Binnington.

Obrana:

Cale Makar - Alex Pietrangelo

Noah Dobson - Morgan Rielly

Evan Bouchard - Josh Morrissey

Vince Dunn

V defenzíve isto nebudú chybať veľké mená ako Alex Pietrangelo, Cale Makar či Noah Dobson, ktorí v súčasnosti patria k najlepším obrancom celej profiligy. Trénerský štáb kanadského tímu bude musieť byť naozaj dôrazne pripravení pri výbere obrancov, pretože prevládajú pravoruké mená. Okrem viacerých spomenutých mien je totiž v hre aj viacero ďalších mien ako Aaron Ekblad, Brandon Montour, Devon Toews či Jacob Chychrun. V hre bude aj Thomas Chabot.

Útok:

Brayden Point - Connor McDavid - Steven Stamkos

Nathan MacKinnon - Sidney Crosby - Mark Stone

Sam Reinhart - Connor Bedard - Mitch Marner

Brad Marchand - Matthew Barzal - Ryan O'Reilly

Pri tvorbe ofenzívnej časti tímu sme sa poriadne zapotili. Na pozícii centra bude určite obrovský pretlak a malo by sa jednať o posledné veľké podujatie Sidneyho Crosbyho v drese Kanady. Na súpisku sa nezmestili mená ako Zach Hyman, John Tavares či Ryan Nugent-Hopkins, ktorí majú veľkú šancu v tíme byť. Veľkú šancu dostane Connor Bedard, pre ktorého to bude prvý stret s veľkým medzinárodným hokejom. Celkovo však tím Javorového listu bude mať enormnú kvalitu a bude patriť k najlepším na celom podujatí.