Main Content

Je Arsenal späť v hre o titul? The Gunners zdolali Liverpool v šlágri kola po famóznom výkone

nedeľa, 4. február 2024 20:04 | Autor: TASR

Arsenal
Arsenal | zdroj: TASR

Futbalisti Arsenalu Londýn vyhrali v šlágri 23. kola Premier League nad Liverpoolom 3:1. V neúplnej tabuľke tak poskočili na druhé miesto a stratu na vedúcich "The Reds" stiahli na dva body.

Tretí Manchester City má na vedúci tím päťbodové manko a oproti súperom dva zápasy k dobru. Domáci išli do vedenia v 14. minúte. Kai Havertz najprv neprekonal brankára Alissona, na druhýkrát sa to podarilo Bukayovi Sakovi. Hostia vyrovnali so šťastím, keď si obrana Arsenalu nepostrážila húževnatého Luisa Diaza, ktorý nastrelil v skrumáži do Gabrielovej ruky loptu a tá sa odrazila do siete. Víťazný gól v podaní Gabriela Martinelliho zas padol do prázdnej brány po veľkom nedorozumení medzi Alissonom a Virgilom van Dijkom.

Jeho tím uľahčil súperovi cestu za plným bodovým ziskom v 88. minúte, keď dostal druhú žltú kartu Ibrahima Konate. Početnú výhodu o chvíľu využil striedajúci Leandro Trossard, ktorý nasadil brazílskemu brankárovi "jasličky". Liverpool tak prišiel o sériu jedenástich zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach. V ďalšom zápase zvíťazil Manchestru United nad West Hamom 3:0. Víťazný gól vsietil už po necelej polhodine hry Rasmus Höjlund a ďalšie dva pridal po prestávke Alejandro Garnacho.

Domáci tak zvládli priamy súboj o šieste miesto a prerušili súperovu šnúru šiestich duelov bez prehry. V stretnutí o desiate miesto v Londýne bol zas úspešnejší Wolverhampton, ktorý vyhral na pôde Chelsea 4:2. Hetrikom sa blysol Matheus Cunha - najprv odpovedal na úvodný gól v podaní Colea Palmera a po prestávke pridal ďalšie dva presné zásahy. K Chelsea sa priblížil dvanásty Bournemouth, keď remizoval 1:1 s Nottinghamom. Ten sa vzdialil na dva body od zóny zostupu, no v nedeľňajšom zápase nevyužil početnú prevahu po vylúčení Philipa Billinga.