Main Content

SERIE A: Hovorilo sa o Suslovovi s Dudom. Gyömbér je žiaľ zranený

nedeľa, 4. február 2024 20:01 | Autor: TASR

Ondrej Duda
Ondrej Duda | zdroj: TASR

Futbalisti Atalanty Bergamo zvíťazili v zápase 23. kola talianskej Serie A nad Laziom Rím 3:1. Dvoma gólmi vrátane víťazného sa blysol Charles De Ketelaere a na štvrtom mieste tak udržal pre svoj tím trojbodové vedenie pred Bolognou.

Lazio kleslo na deviatu priečku o skóre za Fiorentinu. SSC Neapol vyhral nad Hellasom Verona 2:1, tri body pre domácich zachránil v 87. minúte Kviča Kvaracchelia. V zápase nastúpili aj traja Slováci. Za domácich bol v základe Stanislav Lobotka, na druhej strane hrali od začiatku Ondrej Duda a Tomáš Suslov, ktorý mal asistenciu. Na Štadióne Diega Armanda Maradonu sa schyľovalo k senzácii. Hostia išli do vedenia v 72. minúte po hlavičke Diega Coppolu, ktorý usmernil do brány center z priameho kopu v podaní Suslova.

K štandardke prišlo po faule na Dudu. Po vydarenej kombinácii však vyrovnal Cyril Ngonge a plný bodový zisk zaistil úradujúcim majstrom Kvaracchelia výstavnou strelou pod brvno spoza šestnástky. SSC poskočilo v neúplnej tabuľke na siedme miesto, Verona je v zóne zostupu o skóre za Cagliari. FC Turín remizoval so Salernitanou 0:0.

Domáci tak zostali na desiatom mieste a sú o dva body za Laziom. Salernitana ukončila sériu piatich prehier a na poslednej priečke sa priblížila k hranici zostupu na päť bodov. V jej tíme chýbal pre zranenie Slovák Norbert Gyömbér.