Main Content

Napokon je všetko inak! Róbert Boženík si La Ligu nezahrá, Sevilla ho nezískala

piatok, 2. február 2024 08:22 | Autor: TASR

Róbert Boženík
Róbert Boženík | zdroj: Instagram Feyenoord Rotterdam

Slovenský futbalista Róbert Boženík zostane v Boaviste Porto a neprestúpi do španielskeho klubu FC Sevilla. Ako informoval španielsky denník Marca, prestup stroskotal, keďže sa kluby nedohodli. Podľa zdroja bol už Boženík v Španielsku, no vráti sa späť do Portugalska.

V Seville mal zaujať miesto po Ivanovi Rakitičovi, ktorý prestúpil do saudskoarabského klubu Al-Shabab. Sevillčania chceli predať aj Rafu Mira, ktorý mal namierené do Valencie, klub už namiesto neho stiahol z hosťovania z Tottenhamu Aleja Véliza. Mir však napokon neprestúpil, podľa denníka Sevillčania ustúpili od dohody.

Dvadsaťštyriročný slovenský útočník zaznamenal v doterajšom priebehu portugalskej najvyššej súťaže sedem presných zásahov v 19 dueloch a je najlepší strelec svojho tímu. Dvadsaťštyriročný zakončovateľ odohral za Slovensko osem stretnutí kvalifikácie ME v Nemecku, v ktorej mužstvo Francesca Calzonu zaknihovalo tretí postup na EURO za sebou.

Celkovo nastúpil za národný tím na 37 stretnutí a nastrieľal šesť gólov. Seville sa od začiatku sezóny v La Lige nedarí a klubu z Andalúzie patrí so ziskom 17 bodov až 16. miesto, o bod nad pásmom zostupu. Z uplynulých 16 stretnutí majú iba jediné víťazstvo, celkovo naplno bodovali trikrát.