Main Content

Alvarez pri gólovej chuti: Erling Haaland je späť

streda, 31. január 2024 22:37 | Autor: TASR

Erling Haaland
Erling Haaland | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v stredajšom zápase 22. kola anglickej Premier League nad Burnley 3:1 a potvrdili druhé miesto v tabuľke. Nezaváhal ani Tottenham Hotspur, ktorý zdolal Brentford 3:2 a poskočil na štvrtú priečku o skóre pred Aston Villu.

Úradujúci majster potvrdil rolu favorita už v prvom polčase, keď sa počas šiestich minút dvakrát presadil argentínsky útočník Julian Alvarez. Krátko po prestávke Rodri upravil na 3:0. V závere skorigoval stav obranca hostí Ameen Al-Dakhil. Citizens potvrdili formu, dosiahli štvrté ligové víťazstvo v rade a ôsme za sebou vo všetkých súťažiach.

Za City nastúpil v 71. minúte nórsky kanonier Erling Haaland, ktorý chýbal takmer dva mesiace pre zranenie nohy. Burnley patrí predposledná 19. pozícia v tabuľke. Spurs uspeli v päťgólovej prestrelke s Brentfordom. Hostia otvorili skóre po štvrťhodine zásluhou Neala Maupaya. Tottenhamu však vyšiel úvod druhého polčasu a počas šestnástich minút trikrát rozvlnil sieť za brankárom Markom Flekkenom. Postupne sa presadil Destiny Udogie, Brennan Johnson a Richarlison.

Po hodine hry znížil Ivan Toney, ktorý skóroval aj v druhom stretnutí po osemmesačnom treste od Anglickej futbalovej asociácie (FA) za porušenie pravidiel ohľadom stávkovania.