Main Content

Ondrej Duda pomohol Hellasu Verona asistenciou, potom dostal červenú kartu

sobota, 13. január 2024 23:55 | Autor: TASR

Ondrej Duda
Ondrej Duda | zdroj: TASR

Futbalisti Hellasu Verona zvíťazili v sobotňajšom zápase 20. kola talianskej Serie A nad Empoli 2:1. Slovenský stredopoliar Ondrej Duda asistoval pri prvom góle domácich, keď z rohového kopu zacentroval na hlavu skórujúceho Milana Djuriča.

Zápas sa však pre Dudu predčasne skončil v 87. minúte, keď ho rozhodca vylúčil po druhej žltej karte. V základnej zostave Hellasu nastúpil aj jeho krajan Tomáš Suslov, ktorý striedal v nadstavenom čase. Verona sa po víťazstve dostala z pásma zostupu, v neúplnej tabuľke sa posunula na 17. priečku.

Hráči SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom zvíťazili nad Salernitanou 2:1. O ich triumfe rozhodol v šiestej minúte nadstaveného času stopér Amir Rrahmani. V drese hostí nastúpil obranca Norbert Gyömbér, ktorý odohral 84 minút. Úradujúci taliansky majster vybojoval prvé víťazstvo po troch zápasoch a s 31 bodmi mu patrí šiesta priečka. Salernitana zostala na poslednom 20. mieste. V zápase Janova s Turínom sa zrodila bezgólová remíza.

Serie A - 20. kolo:

SSC Neapol - US Salernitana 2:1 (1:1

Góly: 45.+4 Politano (z 11 m), 90.+6 Rrahmani - 29. Candreva /S. Lobotka odohral celý zápas - N. Gyömbér hral do 84. min/

FC Janov - FC Turín 0:0

Hellas Verona - FC Empoli 2:1 (1:0)

Góly: 3. Djurič, 56. Ngonge - 64. Žurkowski, ČK: 87. DUDA (Hellas) po 2. ŽK /T. Suslov hral do 90.+2 min, O. Duda (obaja Verona) nastúpil v základnej zostave, v 87. min dostal ČK/