Main Content

AKTUÁLNE: Spartak Trnava pred jarou zbrojí! Do ofenzívy prichádza český veterán

štvrtok, 11. január 2024 08:52 | Autor: TASR

Spartak Trnava
Spartak Trnava | zdroj: TASR

Po dvoch mladých futbalistoch si trnavský Spartak ako tretiu posilu vyhliadol skúseného 35-ročného Tomáša Poznara. Hrotový útočník by mal nahradiť odídených útočníkov Michala Ďuriša s Milanom Ristovskim.

Zmluvu podpísal do konca sezóny s možnosťou opcie. Informoval o tom web Spartaka. Odchovanec zlínskeho futbalu naposledy hrával v poľskom tíme Termalica Nieciecza, kam prestúpil z Viktorie Plzeň. Najlepšie roky však strávil v Zlíne, za ktorý odohral vo všetkých súťažiach 260 zápasov. Dovedna nastrieľal počas kariéry v dvoch najvyšších súťažiach takmer sto gólov. Poznar sa do Spartaka vracia po desiatich rokoch.

V Trnave hosťoval počas jesene 2013, odohral v Spartaku 9 ligových zápasov a strelil 2 góly. "Na moje pôsobenie v Spartaku spomínam len v tom najlepšom a veľakrát som si hovoril, že ak by som sa mal raz vrátiť na Slovensko, tak jedine do Trnavy. Boli občas nejaké náznaky možnej spolupráce a napokon sa dotiahlo až teraz, takmer po jedenástich rokoch. Veľmi sa z toho teším a chcel by som sa pred skvelými trnavskými fanúšikmi predviesť v čo najlepšom svetle. Keď som tu bol prvýkrát, tak sa hralo ešte na starom štadióne, teraz som trocha gúľal očami, čo sa tu za ten čas vybudovalo," povedal po podpise zmluvy Poznar, ktorý v priebehu stredy odletel na Maltu a pripojí sa k mužstvu na turnaji na Malte.

"K Djuričinovi a Kubovi Paurovi sme hľadali ďalšieho útočníka, typologicky viac orientovaného do šestnástky. Poznar je vysoký útočník, ktorý sa vie v šestnástke presadiť. Je to skúsený hráč, ktorý by nemal mať problém s nejakou aklimatizáciou. Navyše, v Trnave už pôsobil a svoje pôsobenie si pochvaľoval," uviedol tréner Michal Gašparík.aklimatizáciou. Navyše, v Trnave už pôsobil a svoje pôsobenie si pochvaľoval," uviedol tréner Michal Gašparík.