Main Content

Pýta si Servác Petrovský zmluvu v NHL?

piatok, 29. december 2023 16:53 | Autor: Róbert Kalnický

Servác Petrovský
Servác Petrovský | zdroj: Twitter

Servác Petrovský je aktuálne najproduktívnejším hráčom celých majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov. Samozrejme, ešte nemajú všetky tímy odohraté tri zápasy, no slovenský forward ukazuje svoju výnimočnosť.

Center elitnej formácie slovenského výberu v troch odohratých dueloch pozbieral až osem kanadských bodov. Podarilo sa mu streliť päť gólov, čo z neho robí najlepšieho strelca celého podujatia. Navyše, Petrovský pravidelne nastupuje vo všetkých herných situáciách a je jedným z najlepších hráčov v našom výbere.

V roku 2022 ho z celkového 185. miesta draftovala Minnesota Wild. 19-ročný útočník pôsobí už tretiu sezónu v OHL v tíme Owen Sound Attack a patrí k najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Navyše, z jeho hry je cítiť ľahkosť, má výborný prehľad a je schopný zahrať aj na pozícii krídelníka.

Napriek tomu mu dodnes vedenie Divochov neponúklo nováčikovský kontrakt. Petrovský vśa však prezentuje vo výbornom svetle a je pravdepodobné, že ak mu podobným štýlom vyjde aj zvyšok turnaja, môže podpísať svoj prvý kontrakt v najlepšej hokejovej lige sveta. Problémom môže byť jedine fakt, že v hodnotení prospektov patria Wild k najlepším tímom naprieč celou profiligou.