Main Content

Veľký návrat v druhom kole! Vlhová napokon v elitnej desiatke

štvrtok, 28. december 2023 14:29 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

 Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala vo štvrtkovom obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Lienzi. Slovenka Petra Vlhová po nevydarenom prvom kole v druhej jazde vylepšila svoje konečné umiestnenie o 11 miest a obsadila 7. priečku so stratou 1,30 sekundy.

Druhá skončila Talianka Federica Brignoneová s mankom 38 stotín, pódium skompletizovala Sara Hectorová zo Švédska (+0,45). Shiffrinová zaznamenala svoj 92. triumf v SP, z toho 22. v "obráku". Zároveň ako druhá v histórii podujatí v Lienzi dokázala zaznamenať druhú výhru v obrovskom slalome.

Pred 28-ročnou Američankou sa to podarilo iba domácej lyžiarke Anne Fenningerovej. Shiffrinová nastavila bezchybným výkonom v 1. kole latku veľmi vysoko. Po Američanke na trať vyšla Vlhová, ktorej jazda vôbec nevyšla a 28-ročná Slovenka bola v cieľovom priestore zo straty 2,23 sekundy evidentne sklamaná. Do druhého kola vstúpila Vlhová podľa očakávaní agresívne a jazda jej vyšla oveľa lepšie. V konečnom poradí ju štvrtý najrýchlejší čas finálového kola posunul až o 11 priečok dopredu.

Americká suverénka súperila o prvenstvo napokon s Taliankou Brignonenovou a na jej zdolanie jej stačil aj 14. najrýchlejší čas v 2. kole. Talianska pretekárka nedokázala zavŕšiť tretie víťazstvo za sebou, no vďaka 80 bodom sa dostala do čela celkového poradia v "obráku" pred Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.