Main Content

MSJ klopú na dvere! Toto sú najväčšie hviezdy celého turnaja (2. časť)

pondelok, 25. december 2023 13:08 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Svetový šampionát hokejistov do 20 rokov odštartuje už zajtra federálnym derby medzi Slovenskom a Českom. Pred štartom sme sa pozreli na najväčšie hviezdym ktoré vo Švédsku uvidíme.

Druhú časť otvárame v národnom tíme Českej reprezentácie. Dvadsiatka od našich susedov vysiela do Švédska poriadne silný výber, ktorému by mali šéfovať najmä Eduard Šalé a Jiří Kulich. Nechýbajú ani mená ako Matyáš Šapovaliv či Tomáš Hamara, takže kvalita v českom výbere je obrovská. Hoci nemajú vo výbere toľko draftovaných hokejistov, dá sa očakávať, že budú veľkou nepríjemnou prekážkou pre každého.

Jiří Kulich
Jiří Kulich | zdroj: IG Česká hokejová reprezentácia

Nie nie, Nórsko by nemalo byť iba fackovacím panákom podujatia. V tíme totiž nájdeme silných hráčov ročníka 2004, ktorí už okúsili aj seniorskú reprezentáciu. Veľké oči budú najmä na obrancia Tobiasovi Larsenovi, ale aj útočníkoch Noahovi Steenovi, Peter Vesterheimovi či Michaelovi Brandsegg-Nygardovi. Všetci traja forwardi hrajú v prvom tíme švédskej Mory. Zaujímavým menom je aj Felix Granath.

Pokračujeme v národnom tíme Slovenska. Výber okolo Ivana Feneša sa bude spoliehať v ofenzíve najmä na Filipa Mešára, Adama Sýkoru, Samuela Honzek či Dalibora Dvorského. Viacerí skauti predpovedajú skvelý šampionát Adamovi Gajanovi, ktorý bude jednotkou slovenského tímu. Nesmieme opomenúť ani Maxima Štrbáka, jediného draftovaného obrancu v našom tíme.

Švajčiarska reprezentácia si bude musieť dávať pozor na to, aby nespadla do nepríjemnej situácie. V tíme totiž nebude pôsobiť najväčšia hviezda Lian Bichsel, ktorý sa rozhodol odmietnúť pozvánku do dvadsiatky. Najväčšou hviezdou tímu bude jednoznačne Rodwin Dionicio, ktorý je jediným draftovaným hokejistov vo výbere Helvétov.

Na záver sme si nechali reprezentácia USA. Američania pricestujú do Švédska s enormnou kvalitou, s ktorou budú chcieť uspieť a získať cenný kov. V tíme totižto figurujú napríklad hviezdy ako Lane Hutson, Cutter Gauthier či Jimmy Snuggerud. Okrem nich sú v tíme aj mladé hviezdy ako Ryan Leonard či Will Smith, takže USA bude patriť k najväčším favoritom na zisk zlata.