Main Content

Klopp je proti Superlige: Tréner Liverpoolu ale niečím prekvapil

piatok, 22. december 2023 17:37 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Tréner FC Liverpool Jürgen Klopp odmieta vznik futbalovej Superligy. Zároveň však vyjadril súhlas s verdiktom Súdneho dvora Európskej únie (SDEÚ), ktorý vo štvrtok označil snahy zablokovať jej vznik v rozpore s európskym právom.

Podľa Kloppa je obmedzenie práv Európskej futbalovej únie (UEFA) a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) budíček, ktorý tieto organizácie potrebujú. Liverpool po rozhodnutí súdu zverejnil stanovisko, že nemá záujem štartovať v Superlige a plánuje zotrvať v súťažiach pod hlavičkou UEFA.

"S tým sa na sto percent stotožňujem. Zároveň sa mi však páči verdikt súdu. Konečne nám je jasné, že UEFA, FIFA a ani ďalšie organizácie si nemôžu robiť, čo sa im zachce," vyhlásil Klopp na piatkovej tlačovej konferencii podľa DPA. Nemecký kouč patrí k dlhodobým kritikom zaplneného kalendára a nepáči sa mu, že strešné organizácie futbalu vrcholné podujatia neustále rozširujú.

"Vo futbale máme veľa o čom hovoriť a v tejto chvíli sa všetky organizácie snažia iba o jedno. Dať do súťaží stále viac a viac zápasov a nikto sa k tomu nemá vyjadrovať," posťažoval sa Klopp.