Main Content

Lukáš Haraslín so Spartou vyzve tureckého gianta: Čo náš reprezentant povedal?

pondelok, 18. december 2023 19:11 | Autor: TASR

Lukáš Haraslín
Lukáš Haraslín | zdroj: TASR

Futbalisti Feyenoordu Rotterdam s Dávidom Hanckom a Leom Sauerom nastúpia v play off o účasť v osemfinále Európskej ligy proti finalistovi vlaňajšieho ročníka AS Rím. Spartu Praha, ktorej dres si obliekajú Lukáš Haraslín a Jakub Surovčík, čaká turecký Galatasaray Istanbul.

Rozhodol o tom pondelkový žreb vo švajčiarskom Nyone. Barážové zápasy sú na programe 15. a 22. februára 2024. Súboj Feyenoordu s AS Rím bude repríza finále prvého ročníka EKL, v ktorom v roku 2022 vyhral AS nad holandským tímom 1:0. AC Miláno sa stretne so Stade Rennes, Racing Lens nastúpi proti SC Freiburg. Švajčiarsky zástupca Young Boys Bern zabojuje proti Sportingu Lisabon a Benficu Lisabon čaká FC Toulouse.

Ďalší portugalský zástupca Sporting Braga čaká konfrontácia s FK Karabach. Poslednú dvojicu tvoria Šachtar Doneck a Olympique Marseille. Osem tímov z druhých miest základných skupín Európskej ligy bolo pred žrebom nasadených, k nim priradil žreb osem klubov z tretích priečok základných skupín Ligy majstrov. Nemohli na seba naraziť kluby z jednej krajiny. Play off sa bude hrať systémom doma-vonku, úspešnejšie tímy postúpia do osemfinále, ktoré je na programe 7. a 14. marca.

Finále EL sa bude hrať 22. mája v Dubline. V minulom ročníku získala trofej Sevilla, ktorá v tejto sezóne účinkovala v Lige majstrov.

Reakcie na žreb /zdroj: www.sparta.cz/:

Lukáš Haraslín, krídelník Sparty Praha: "Dostali sme atraktívneho súpera. Galatasaray je niekoľkonásobným tureckým majstrom, čiže nás čaká zaujímavý a náročný dvojzápas. Vieme akú atmosféru dokážu tureckí fanúšikovia vytvoriť, ale my poznáme svoje kvality. Doma sme silní, čo môže byť v odvete naša výhoda. Chceme dvojzápas zvládnuť a postúpiť do osemfinále."

Brian Priske, tréner Sparty: "Už pred žrebom sme vedeli, že nás čaká ťažký súper bez ohľadu na to, koho nám vyžrebujú. Zmeriame si sily s top mužstvom, ktoré na jeseň hralo skupinu Ligy majstrov. Galatasaray je rozhodne tímom s vysokou kvalitou, ofenzívnou silou a skvelými individualitami. V Istanbule nás zároveň bude čakať fantastická kulisa, na druhú stranu vieme, že doma môžeme dosiahnuť čokoľvek. Na dvojzápas sa veľmi tešíme."