Main Content

HOKEJBAL - 25.kolo: Istá osmička do play-off a aj posledné miesto

pondelok, 2. apríl 2012 11:15 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL - 25.kolo: Istá osmička do play-off a aj posledné miesto
HOKEJBAL - 25.kolo: Istá osmička do play-off a aj posledné miesto | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe cez víkend už 25.pokračovanie. Toto kolo rozhodlo o ôsmich postupujúcich do vyraďovacích bojov, ako aj o tom, že Profis Bratislava už isto skončí na poslednom mieste. Víkend nepriniesol väčšie prekvapenia, no kvalitou určite nesklamal.

DT Žirafa Považská Bystrica - Nitrianski Rytieri Nitra 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Góly: Kašša 2, Beniač, Slovák


Oba tímy mali o čo hrať, no tabuľkové postavenie hostí bolo zjavné už od začiatku. Posilnení hostia pevne držali vývoj zápasu vo svojich rukách a ak aj niečo prešlo na bránu spoľahlivý Petrík bol na mieste. Po úvodnom dejstve viedol favorit z Nitry zásluhou Kaššu tesne 0:1. V druhej tretine padli dva góly za dve minúty a o výsledku bolo prakticky rozhodnuté. V poslednej tretine ešte prikrášlil víťazstvo hostí hokejista Zvolena Slovák.
 
Imperial Vitamins Martin -  LG TPS Bratislava
2:3 sn (1:2,1:0,0:0-0:1)
Góly: Kollár 2 – Mikulčík, Vavro, rozh. nájazd Vavro


V dôležitom zápase, kde ešte oba tímy mali o čo hrať začali domáci zakríknuto a hostia to dokonale využili, keď už v 6.min vyhrávali dvojgólovým rozdielom. Domácich to však nepoložilo a ešte na konci prvého dejstva znížili. Vitamíny potrebovali na istotu 3.miesta v tabuľke aspoň bod. V druhej tretine tomu všetko podriadili a ich snaha bola odzrkadlená gólom Kollára, ktorý vyrovnal po najkrajšej akcii zápasu na 2:2. V tretej tretine sa hral taktický hokejbal, ktorý nepriniesol gól ani na jednej strane. Museli tak rozhodnúť nájazdy, kde bol jediným úspešným strelcom Vavro. Domáci síce prehrali, no potrebný bod získali. Naopak hostia stratili dôležitý bod a klesli až na 5.miesto.

HBC Žirafa Žilina - N-Sport Žiar nad Hronom
1:3 (1:2,0:0,0:1)
Góly: M.Dubovec - Ďurčov, Takáč, Dobrík

Domáci už vzdali boj o účasť v play-off a aj v tomto zápase pokračovali v nevýrazných jarných výkonoch. Hostia naopak mohli len prekvapiť a to sa im od začiatku stretnutia darilo. Výhrou si mohli zabezpečiť, že už sa neprepadnú na posledné miesto. To sa im aj darilo, keď po prvej tretine viedli 1:2.  Bojovný hokejbal, ktorý sa hral počas celého stretnutia pokračoval aj v druhom dejstve. Posledná časť priniesla len jeden gól, dosť kuriózny, ktorý padol od polovice ihriska. 

ŠK 98 Pruské -  MŠK Kežmarok
4:6 (2:4,1:0,1:2)
Góly: Kyselica, Gavač 2, Škultéty - Sivaninec, Šlachtič 2, Lipták, Oravec, Paločko

Zápas bohatý na góly sa odohral v Pruskom. Domácim išlo len o umiestnenie v tabuľke, keď už na play-off pomýšľať nemohli. Naopak hostia potrebovali body, aby sa prepracovali na 4.miesto. Prvá tretina priniesla gólové hody, keď do siete padlo až 6 loptičiek. Domáci síce vyhrávali v 11.minúte 2:1, no do konca tretiny prišla smršť východniarov, ktorý v priebehu 3 min. otočili skóre na 2:4. Nervózny duel pokračoval aj v druhej tretine, kde videli diváci len 1 gól. padol z trestného strieľania, v ktorom Škultéty znížil na 3:4. Bojovný zápas s množstvom vylúčených pokračoval a v poslednej časti si už Kežmarčania vedenie postrážili.

HBK Kométa Vrútky - Profis  32 Bratislava
4:2 (1:2,2:0,1:0)
Góly: Hlaváč, Mišík, Štefan, J. Kováč – Ondrík, J. Sýkora


Zápas vo Vrútkach mal byť jasnou záležitosťou domácich, no na začiatku to tak vôbec nevyzeralo. Bojovní hostia viedli na začiatku prekvapujúco 0:2. Až po dvoch góloch sa k slovu dostal aj domáci favorit. Ešte v prvej tretine znížil Hlaváč. V druhej časti to už bola domáca kométa, ktorá dominovala na ihrisku. Dvoma gólmi otočila stav stretnutia na 3:2. V poslednej časti sa trochu priostrilo, čoho výsledkom bola bitka, no favorit si nenechal ujsť vedenia a gólom Kováča na 4:2 pečatil svoje víťazstvo. Domáci sú  tak na istom 6.mieste.

Nedeľa

Jokerit Petržalka - Reebok Ružinov
2:3 (1:0,1:2,0:1)
Góly: Válek, Deržák - Ligás 2, Rímsky

Derby zápas, ktorý bol istotne šlágrom nedele sa prekvapujúco začal lepšie pre domáceho nováčika. Po góle Váleka vyhrávali „žolíci“ po prvej tretine nad favoritom z Ružinova 1:0. V druhej tretine pokračoval nováčik v dobrej hre a po ďalšom góle vyhrával už 2:0. Skúsených hostí to však nepoložilo a ešte do prestávky stihli zápas vyrovnať. Ťažký, no dobrý hokejbal pokračoval aj v poslednom dejstve, kde rozhodol jediný gól. Postaral sa o neho Ligás a vybojoval tak pre vicemajstra dôležité 3 body, ktoré ho udržali v hre o pozícii lídra po základnej časti.

Dohrávka:

Profis 32 Bratislava - N-Sport Žiar nad Hronom
9:1 (4:0,4:0,1:1)
Góly: J. Sýkora 3, Božik 2, Ondrík, Salay, Axamit, Katona – Ďurčov

V zápase, v ktorom už nešlo o nič sa od začiatku hral útočný hokejbal, v ktorom dominovali domáci. Už po prvej tretine bolo o víťazovi zápasu rozhodnuté, keď na ukazovateli skóre svietilo 4:0. Po druhej tretine to už bolo hrozivých 8:0 pre domácich. Žiaľ, už ani tento výsledok ich neodvrátil od posledného miesta v tabuľke. Posledná tretina už bola vyrovnaná a po 45.minútach sa skončil posledný zápas víkendu so skóre 9:1 pre domáci Profis.