Main Content

HC Slovan Bratislava vyhodil trénera! Je to to, čo trápiaci sa klub potrebuje?

štvrtok, 14. december 2023 20:34 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: YouTube

Vladimír Růžička už nie je tréner hokejistov Slovana Bratislava. Český kouč v klube skončil, rovnako ako legionári Chris Brown a Shawn Lalonde. Vo štvrtok o tom informovala oficiálna facebooková stránka športovej redakcie RTVS.

Neskôr vydal stanovisko aj klub s tým, že fanúšikov bude o personálnych zmenách informovať v priebehu piatka. Je to už druhá trénerská zmena v Slovane od začiatku sezóny. Růžička sa ujal trénerského kormidla v bratislavskom klube na konci septembra 2023, keď už po štvrtom kole Tipos extraligy (tri prehry, 10. miesto) nahradil Jána Pardavého. Výsledky tímu sa však príliš nezlepšili ani po príchode českého kormidelníka. Iba dvakrát dokázal naplno bodovať v dvoch zápasoch za sebou. V čase decembrovej reprezentačnej prestávky figuroval na predposlednom 11. mieste tabuľky so sedembodovým náskokom na posledné Humenné. Slovanisti dosiahli v 26 zápasoch deväť víťazstiev v riadnom hracom čase, jedno po predĺžení, tri prehry po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch a 13 v riadnom hracom čase. Nazbierali v nich 32 bodov.

Z uplynulých piatich zápasov prehrali štyri, obdobie pred reprezentačnou prestávkou uzavreli prehrou na ľade lídra tabuľky Spišskej Novej Vsi 2:5. Pre 60-ročného Růžičku to bol prvý trénerský angažmán mimo Česka. Slovan viedol v 22 zápasoch, v ktorých mal bilanciu 9 víťazstiev a 13 prehier. Slovan je prvý klub, ktorý v sezóne 2023/2024 siahol už k druhej trénerskej zmene. Nového kormidelníka už majú aj tímy Trenčína, Banskej Bystrice, Popradu a Humenného, pričom v riešení je náhrada za Petra Oremusa vo Zvolene. Americký útočník Brown bol jednou z predsezónnych zahraničných akvizícii Slovana. Ako jediný z tímu sa do druhej reprezentačnej prestávky dostal na dvojciferný počet gólov a so 14 presnými zásahmi bol najlepší strelec mužstva.

V 24 dueloch nazbieral 20 kanadských bodov (14+6) a bol druhý v tímovej produktivite. V štatistikách mal aj 94 trestných minút a štyri mínusové body. Kanadský obranca Lalonde pôsobil v Slovane od záveru septembra 2023, keď mal byť náhrada za krajana Matta Murphyho, s ktorým klub predčasne rozviazal zmluvu. Lalonde nastúpil do 14 duelov, v ktorých získal 10 kanadských bodov za asistencie, do štatistík si pripísal aj 29 trestných minút a dva mínusové body. Slovan sa k situácii vyjadril na sociálnej sieti X, no bližšie informácie neposkytol: "Vedenie HC Slovan rokovalo v uplynulých hodinách o viacerých personálnych zmenách, ktorých súčasťou sú odchody, ako aj príchody. Podrobnejšie informácie budeme môcť priniesť v priebehu piatku 15. decembra, po ich definitívnom potvrdení a odsúhlasení podmienok."