Main Content

Girona po famóznom výkone rozstrieľala Barcelonu: Malý katalánsky klub vedie La Ligu (VIDEO)

pondelok, 11. december 2023 11:17 | Autor: TASR

Girona
Girona | zdroj: TASR

Futbalisti Girony sa vyšvihli na čelo španielskej La Ligy. V nedeľnom šlágri 16. kola triumfovali na ihrisku FC Barcelona 4:2 a v tabuľke majú dvojbodový náskok pred Realom Madrid.

Barcelona na štvrtej priečke zaostáva za lídrom už o sedem bodov. Girona má v prebiehajúcej ligovej sezóne na konte naďalej jedinú prehru. V katalánskom derby sa na pôde favorita ujala vedenia už v 12. minúte, keď sa presadil Artem Dovbyk. O chvíľu neskôr síce Blaugranas dokázali odpovedať zásluhou Roberta Lewandovského, no v koncovke efektívnejší hostia získali dvojgólový náskok po presných zásahoch Miguela Gutierreza v 40. a Valeryho Fernandeza v 80. minúte.

Nádej ešte v nadstavení vykresal Ilkay Gündogan znížením na 2:3, no poistku pre Gironu potom pridal Christian Stuani. Atletico Madrid vyhralo nad Almeriou 2:1. V tabuľke figuruje priebežne na tretej priečke o skóre pred Barcelonou, no má zápas k dobru. O triumfe domácich rozhodli gólmi už v prvom polčase Alvaro Morata a Angel Correa. Zápas Granady a Athleticom Bilbaom nedohrali pre úmrtie jedného z divákov na tribúne.

Rozhodca duel prerušil po necelých dvadsiatich minútach, v tom čase viedlo Bilbao po góle Iňakiho Williamsa 1:0. Podľa agentúry AP lekári v hľadisku pomáhali jednému z divákov, ktorý mal problémy so srdcom, jeho úmrtie neskôr potvrdilo vedenie španielskej najvyššej súťaže. Rozhodcovia po dohode s tímami potom zápas predčasne ukončili. Dohrajú ho v pondelok od 17. minúty a stavu 0:1. Tretí nerozhodný výsledok za sebou si pripísal Cadiz, ktorý doma remizoval s Osasunou 1:1.