Main Content

Bobrovskij ako hlavná opora Floridy Panthers? Do formy sa dostáva aj Edmonton

sobota, 9. december 2023 10:01 | Autor: TASR

Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili v nočnom stretnutí zámorskej NHL nad Minnesotou Wild 4:3 a svoju sériu výhier natiahli už na šesť zápasov. O triumfe rozhodol v 42. minúte obranca Evan Bouchard, ktorý mal bilanciu 2+1 a bodoval v desiatom súboji po sebe (4+11).

Hráči Columbus zdolali St. Louis 5:2 a pretrhli sériu troch prehier. Bouchard má na konte v 24 súbojoch prebiehajúcej sezóny už 27 bodov (7+20) a v produktivite zadákov je tretí. "Za uplynulé dva týždne sme videli veľa gólov, ktoré vznikli po jeho strelách. Dokázal vystreliť puk rýchlosťou 156 km/h, čo je skvelá zručnosť. Je veľa hráčov, ktorí dokážu strelu umiestniť na správne miesto, ale málokto ju dokáže takto ´zatĺcť´," uviedol pre nhl.com na adresu Boucharda hlavný tréner Edmontonu Kris Knoblauch. Na všetkých góloch "olejárov" sa podieľal Ryan Nugent-Hopkins (0+4), Leon Draisaitl a Connor McDavid si pripísali zhodne gól a asistenciu.

Kapitán Oilers natiahol svoju bodovú šnúru na osem zápasov, v ktorých nazbieral až 21 bodov (5+16), s 34 bodmi v sezóne je už ôsmy v tabuľke produktivity. Brankár domácich Stuart Skinner kryl 17 striel, jeho náprotivok Marc-Andre Fleury až 36. V drese Wild zaznamenal Matt Boldy gól a asistenciu. Minnesota prehrala druhý duel po sebe, predtým ťahala štvorzápasovú víťaznú sériu. Columbus sa radoval proti St. Louis aj napriek tomu, že hostia ho výrazne prestrieľali (22:43). Blue Jackets potiahol útočník Jegor Činakov, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu, za Blues skóroval dvakrát Robert Thomas. Pod domáci triumf sa veľkou mierou podpísal mladý brankár Jet Greaves, ktorý kryl 41 striel súpera, z toho až 23 v tretej tretine, a pripísal si prvé víťazstvo v druhom štarte v NHL.

"Vyšli sme na ľad so sebavedomím. Dôverovali sme nášmu systému a hrali tvrdo. Nesnažili sme sa stiahnuť a brániť náskok, ale chceli sme streliť ďalšie góly, aby sme odskočili na 2:1 či 3:1," povedal útočník Blue Jackets Adam Fantilli. Florida na vlastnom ľade vyhrala nad Pittsburghom 3:1 a pripísala si druhý triumf za sebou. Penguins natiahli sériu prehier na štyri stretnutia. Dvoma asistenciami sa na víťazstve "panterov" podieľal fínsky útočník Anton Lundell, ktorý mal prsty vo vyrovnávajúcom góle Olivera Ekmana-Larssona, ako aj vo víťaznom presnom zásahu svojho krajana Eetu Luostarinena. Panthers zároveň podržal 26 zákrokmi brankár Sergej Bobrovskij, práve 35-ročného Rusa označil kouč Floridy Paul Maurice za kľúč k úspechu: "Bol ten hlavný rozdiel."