Main Content

Bitka o každý milimeter ľadu! Košice z Banskej Bystrice odišli bez bodov

nedeľa, 3. december 2023 19:37 | Autor: TASR

HC 05 Banská Bystrica
HC 05 Banská Bystrica | zdroj: TASR

V 24. kole Tipos extraligy zdolali hokejisti Banskej Bystrice na svojom ľade Košice 2:1 a pripísali si tak tretiu výhru v sérii. Hostia z východu republiky zaknihovali na opačnej strane tretiu prehru po sebe.

Víťazný gól strelil obranca Patrik Bačík. Domáci mali skvelý úvod, keď už v 28. sekunde zvonila žŕdka po stere Šenkeříka spoza kruhu a o desať sekúnd sa tešili z gólu Petrisku, ktorý tečoval puk v medzikruží po strele obrancu Stránskeho – 1:0.

Duel prerušilo prasknuté plexisklo na tridsať minút spolu z predčasnou prestávkou a po nej sa už skóre v dohrávanej prvej a celej druhej tretine nezmenilo. Viac z hry i šancí mali Bystričania, najmä Vela, Šenkeřík a v úniku Petriska, Janus podržal svoj tím. V tretej tretine hostia vyrovnali po strele Bretona z ľavej strany, ale dlho sa z vedenia netešili, pretože na opačnej strane prinavrátil vedenie "baranom" Bačík koncovkou spoza kruhu a tím spod Urpína ustál aj hru súpera v šestici bez brankára.

HC´ 05 Banská Bystrica - HK Košice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 1. Petriska (D. Stránsky, R. Faith), 55. Bačík (Gašpar) - 51. Breton (Berger), Rozhodcovia: Výleta, P. Stano - Gegáň, Tichý. Vylúčení na 2. min: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2013 divákov.

Banská Bystrica: Krošelj - Šenkeřík, Bačík, D. Stránsky, Hora, Luža, Ďatelinka, Žabka - Turnbull, Vela, Wilkins - Petriska, Adam, Faith - Gašpar, Bíreš, Macek - Výhonský, A. Stránsky, Štrauch

Košice: Janus - Olsson, Breton, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš, Mihálik - Jääskeläinen, Pollock, Fejes - Lamper, Berger, Lunter - Rogoň, Michal Chovan, Bartánus - Bačo, Šimun, Havrila