Main Content

Problémy počas Európskej ligy! Polícia zatkla v Birminghame 46 chuligánov

piatok, 1. december 2023 19:30 | Autor: TASR

Európska liga logo
Európska liga logo | zdroj: TASR

Polícia v Birminghame zatkla v súvislosti so štvrtkovým zápasom Európskej konferenčnej ligy Aston Villa - Legia Varšava spolu 46 futbalových fanúšikov. Zápas sa začal podľa plánu, no bezpečnostné zložky nepustili pred jeho výkopom do priestoru štadióna žiadneho priaznivca Legie.

Hosťujúci fanúšikovia sa nevedeli vmestiť do kože, po policajtoch hádzali rôzne predmety vrátane svetlíc. Výsledkom sú zranenia štyroch policajtov, dvoch policajných psov a dvoch koní. "Neporiadok, s ktorým sme sa stretli vo štvrtok večer, bol najvážnejší, aký sme kedy videli," uviedol asistent šéfa strážnikov Damian Barratt. Do Villa Parku prišlo 1000 poľských fanúšikov, no nedostali vstupenky na duel. "Konflikt bol vyvolaný nepochybne v dôsledku tohto problému s prideľovaním vstupeniek.

Touto otázkou sa budú zaoberať futbalové orgány a najmä UEFA, z ich strany budem očakávať rázne rozhodnutia," dodal. Barratt vysvetlil, že bežný proces prideľovania vstupeniek spočíva v tom, že domáci klub ich prostredníctvom UEFA poskytne hosťujúcemu tímu: "Žiaľ, to sa nestalo. Výsledkom toho bolo, že žiadny fanúšik nemal zakúpenú vstupenku a nebol prítomný nikto, komu by sme potenciálne mohli bezpečne umožniť vstup na štadión. Z toho dôvodu sme prijali opatrenie, že turnikety sa neotvoria." Hrozivo vyzerajúce scény nechcel tréner poľského tímu Kosta Runjaič komentovať. "Nebudem sa vyjadrovať k veciam, ktoré sa udiali mimo štadióna. Poviem len, že sme ako tím dobre reprezentovali poľský futbal. Nezaslúžili sme si prehrať," uviedol kormidelník podľa agentúry DPA. Aston Villa si vďaka víťazstvu 2:1 zabezpečila priamy postup do osemfinále EKL z prvého miesta E-skupiny. Legiu čaká o dva týždne domáci súboj s AZ Alkmaar, v ktorom jej na udržanie druhej pozície znamenajúcej účasť v play off o osemfinále EKL stačí remíza. V prípade prehry ju holandský súper preskočí.