Main Content

Lukáš Haraslín sa presadil proti Betisu Sevilla: Takto okomentoval svoj hviezdny moment v EL

piatok, 1. december 2023 12:05 | Autor: TASR

Lukáš Haraslín
Lukáš Haraslín | zdroj: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Haraslín udržal pražskú Spartu v hre o postup do jarných vyraďovacích bojov v Európskej lige.

Český majster zvíťazil vo štvrtkovom zápase C-skupiny nad Betisom Sevilla 1:0 práve vďaka gólu 27-ročného krídelníka. Kľučka do stredu ihriska a strela k vzdialenejšej žrdi. Takýmto spôsobom sa Haraslín nedávno dvakrát presadil v zápase kvalifikácie ME 2024 proti Islandu (4:2) a ako cez "kopirák" svoje majstrovstvo zopakoval proti Betisu Sevilla.

"Stále to trénujem a skúšam, ono to väčšinou aspoň raz za zápas aj vyjde. V prvom polčase som sa dvakrát zastreľoval, lopta išla do stredu brány. Som šťastný, že sa mi to v druhom polčase podarilo. Hneď som vedel, ako to urobím, pritom možností som mal viac. Mohol som si to dať na ľavačku k bráne, ale skúsil som to okolo obrancu do jeho protipohybu a potom mieril na zadnú žrď," citoval Haraslína portál idnes.cz. Viac ako o svojom presnom zásahu však slovenský krídelník hovoril o prihrávke Jana Kuchtu.

"Bola to od neho super akcia. On skvele pracuje pre tím a veľmi pomáha mne aj Birmovi (Birmančevič - pozn.), z čoho ťažíme. Veľmi nám to pomáha," vyzdvihol Kuchtov prínos. Haraslín skóroval v EL druhýkrát za sebou. Pred troma týždňami strelil gól Glasgowu Rangers, keď zmiernil prehru 1:2. Proti Betisu priniesol jeho presný zásah víťazstvo a nádej, že Sparta bude pokračovať v súťaži aj na jar.