Main Content

Marcus Rashford má trest od UEFA: Dokedy nemôže hrať?

sobota, 25. november 2023 10:22 | Autor: TASR

Marcus Rashford
Marcus Rashford | zdroj: TASR

Anglický futbalista Marcus Rashford vynechá stredajší zápas Ligy majstrov medzi Manchestrom United a istanbulským Galatasarayom. Dvadsaťšesťročný útočník dostal dištanc za červenú kartu, ktorú obdržal v štvrtom dueli A-skupiny proti FC Kodaň (3:4). Európska futbalová únia (UEFA) v piatok potvrdila, že Rashford si odpyká dištanc na jeden zápas za surovosť.

Tréner Manchestru Erik ten Hag sa pritom po stretnutí ohradil, že rozhodnutie VAR vylúčiť Rashforda bolo prísne: "Myslím si, že šiel po lopte a rozhodca si dal na čas, aby udelil červenú kartu. Keď zastavíte, vždy to vyzerá horšie. Som sklamaný z takýchto rozhodnutí. Takto by sa hrať nemalo, s futbalom to nemá nič spoločné."

"Červení diabli" potrebujú v stredu vybojovať víťazstvo. Po štyroch zápasoch majú na konte len tri body a figurujú na dne skupinovej tabuľky. Druhá Kodaň a tretí Galatasaray majú o bod viac. Istý postup už má úradujúci nemecký majster Bayern Mníchov, ktorý doposiaľ nestratil ani bod. Informácie priniesla agentúra DPA.