Main Content

Jonathan Quick je brankárska legenda! Podarilo sa mu to, čo mnohým nie

štvrtok, 23. november 2023 13:50 | Autor: TASR

Jonathan Quick
Jonathan Quick | zdroj: TASR

Jonathan Quick sa v noci na štvrtok zaradil do elitnej skupiny hokejových brankárov, ktorí v zámorskej NHL dosiahli aspoň 60 shutoutov.

Tridsaťsedemročný Američan predviedol 32 úspešných zákrokov a New York Rangers priviedol k tesnému víťazstvu nad Pittsburghom Penguins 1:0. Jediný gól duelu strelil už v 6. minúte Alexis Lafreniere, no hlavný hrdina "jazdcov" bol na druhej strane klziska. Šesťdesiat čistých kont v najlepšej lige sveta pred ním dosiahlo len 19 brankárov a z aktívnych iba jeden.

Na Marca-Andreho Fleuryho však má čo doháňať, gólman Minnesoty Wild vychytal nulu už 73. krát. Quick je však prvý Američan, ktorý pokoril túto métu. "'Quickie' bol dnes v bránke neskutočný. Vďaka nemu sme odišli s veľkým víťazstvom. Ale aj v defenzívne sme pracovali veľmi dobre," povedal tréner Peter Laviolette.

Rangers zvíťazili aj vďaka tomu, že dokázali ubrániť všetkých päť presiloviek súpera, z toho tri v treťom dejstve. "Každý deň sa jednoducho snažíme vyhrať, zbierať body. Je to dlhá sezóna, no zatiaľ odvádzame dobrú prácu a budeme v tom pokračovať aj naďalej," povedal Quick, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Výborným výkonom sa predviedol aj jeho náprotivok. Tristan Jarry predviedol 35 úspešných zákrokov, no nestačilo to na body: "Bol to jeden z tých dní, keď puk jednoducho nechce ísť do siete. Verím, že v ďalším zápase nám ich tam pár padne."