Main Content

HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 25. kola

piatok, 30. marec 2012 12:00 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 25. kola
HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 25. kola | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Predposledný víkend základnej časti bude opäť plný hokejbalu, keď v sobotu uvidíme 5 duelov a v nedeľu ďalšie 2 zápasy, z toho jednu dohrávku. Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé duely.



Sobota


O 11.00 sa začne zápas v Považskej Bystrici, kde domáci Double Team PB privíta favorita a úradujúceho majstra z Nitry. Hostia stále nemajú isté prvé miesto a pred posledným kolom, kde si to rozdajú o čelo tabuľky si nemôžu zaváhanie dovoliť. Domáci sú však doma veľmi nepríjemný, no dnes by si body nemali pripísať, hoci ich aj oni potrebujú.

Prvý zápas: 30. 10. 2011 - Nitrianski Rytieri Nitra  4 : 1  Double Team Žirafa PB

Náš tip: 2

O 13.00 hodine vhodia úvodné buly v zápase Žirafa Žilina – Sport Trend Žiar n. Hronom. Trápiaci sa domáci vyhrali naposledy ešte začiatkom marca a ich šanca na postup do play-off je len teoretická. Domáci však majú hosťom čo vracať, po jesennej prehre 3:4. Žiarčania naposledy odohrali dobré stretnutie no bez bodového zisku. Prekvapia dnes?

Prvý zápas: 5. 11. 2011 - Sport Trend Žiar n/Hron  4 : 3  HBC Žirafa Žilina

Náš tip: X

Kométa Vrútky – Profis Sharks BA. Domáci sú v zápase  proti poslednému mužstvu tabuľky jasným favoritom. Hoci už majú „komeťaci“ 6.miesto takmer isté, určite si budú chcieť spraviť chuť a hlavne dostať sa späť do psychickej a najmä streleckej pohody. Hostia potrebujú body, ak nechcú skončiť na dne tabuľky. Dnes však budú bodovať len ťažko.

Prvý zápas: 5. 11. 2011 - ŠK Evel Profis 32 BA  1 : 5  HBK Kometa Vrútky

Náš tip: 1

Zápas tabuľkových susedov medzi Imperial Vitamins Martin – LG Bratislava začne o 13.00. Martin má pred Bratislavčanmi náskok 5 bodov, dnes teda potrebuje bodovať na istotu 3.miesta v tabuľke. LG potrebuje jednoznačne vyhrať, ak nechce klesnúť až na 5.miesto, navyše bude chcieť vrátiť „vitamínom“ nečakanú prehru z jesene 6:2.

Prvý zápas: 5. 11. 2011 - LG TPS Doprastav BA  2 : 6  Imperial Vitamins Martin

Náš tip: 1

Posledný zápas soboty sa odohrá pri Ilave, kde o 13.00 privíta domáci ŠK 98 Pruské – MŠK Kežmarok. Po minulých sezónach by bol favoritom domáci tím, no dnes to bude naopak. Domáci už isto do play-off nepostúpia, pri ich poslednom zápase sa zišlo ledva 10 hráčov. Prušťania to tak asi predčasne „zabalili“. Na druhej strane majú hostia motiváciu, v podobe posunu v tabuľke, keď sa v prípade zaváhanie LG môže posunúť na 4.miesto, ktoré zaručuje výhodu domáceho prostredia v play-off. Potvrdia východniari úlohu favorita?

Prvý zápas: 5. 11. 2011 - MŠK Kežmarok  8:2  ŠK 98 Pruské

Náš tip: 2

Nedeľa

25.kolo sa dohrá v nedeľu v Petržalke o 11.00, kde sa v zaujímavom derby zápase stretne domáci Jokerit BA proti Ružinovu BA. V derby majú oba tímy o čo hrať. Domáci o udržanie 7.miesta v tabuľke a hosťujúci favorit o líderskú pozíciu. Hosťujúci Reebok stále na jar neokúsil trpkosť prehry a aj dnes sa očakáva jeho víťazstvo. Nováčik sa bude chcieť odplatiť za vysokú prehru z novembra 5:11. Dnes sa podobná prestrelka neočakáva, no aj tak by malo ísť o kvalitný hokejbal.

Prvý zápas: 5. 11. 2011 - Reebok Ružinov  11 : 5  Jokerit Petržalka

Náš tip: 2

Hneď o 13.00 bude pokračovať hokejbalová nádielka v Petržalke zápasom Profis Sharks BA – Sport Trend Žiar nad Hronom. Zápas bude mať oproti tomu predchádzajúcemu iné parametre. Bude sa totiž hrať o záchranu – typický 6-bodový zápas. Hostia však majú všetko vo svojich rukách, pohodlný náskok v podobe 5 bodov im dáva zjavnú psychickú výhodu. Bojovný hokejbal tak zavŕši hokejbalový víkend.

Prvý zápas: 17. 9. 2011 - Sport Trend Žiar n/Hron  3 : 0  ŠK Evel Profis 32 BA

Náš tip: 1