Main Content

Bude mať Stanislav Lobotka nového trénera? Majstrovský Neapol nezvládol ďalší zápas

nedeľa, 12. november 2023 21:14 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol v základnej zostave so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom prekvapujúco prehrali v nedeľňajšom zápase 12. kola Serie A s FC Empoli 0:1.

"Partenopei" mali v stretnutí hernú prevahu, no napokon inkasovali v prvej minúte nadstaveného času druhého polčasu z kopačky Viktora Kovalenka. Lobotka odohral celý zápas. Neapol nezvíťazil na domácej pôde v treťom ligovom dueli za sebou. Úradujúci šampión v prebiehajúcej ligovej sezóne vonku ešte neprehral, ale doma má nelichotivú bilanciu 2-1-3.

Mužstvo spod Vezuvu je v neúplnej tabuľke na 4. mieste s osembodovou stratou na prvý Juventus. Empoli vďaka trom bodom poskočilo z predposlednej na 17. priečku mimo pásmo zostupu. V rímskom derby medzi Laziom a AS sa zrodila bezgólová remíza.

Domáci sú v tabuľke na 10. mieste, ich rival o tri priečky vyššie. Atalanta Bergamo vydolovala v nadstavenom čase bod na ihrisku Udinese, deľbu bodov zariadil v 92. minúte brazílsky stredopoliar Ederson gólom na 1:1. Atalanta je piata, pre Udinese to bol už ôsmy nerozhodný výsledok v ligovom ročníku. Na šiestu priečku poskočila Fiorentina po víťazstve nad Bolognou 2:1.