Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (7.11.): Pochettino aj Postecoglou o VARe, zranenia Spurs, Dembélé či problémy Newcastlu

utorok, 7. november 2023 09:42 | Autor: Jakub Vaverka

Tottenham vs Chelsea
Tottenham vs Chelsea | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Dembélé prehovoril o odchode do PSG

Ousmane Dembélé v lete prestúpil z FC Barcelona do Paríža Saint-Germain, teraz o tomto kroku Francúz prehovoril. „Pôvodne som si myslel, že ostane v Barce, ale potom ma kontaktovalo PSG a to ma presvedčilo. Tento klub milujem, som z Évreux, čo nie je ďaleko od Paríža. Páči sa mi aj športový projekt klubu."

Zranenia Tottenhamu Hotspur

Tréner Tottenhamu Hotspur Ange Postecoglou po prehre s 1:4 s Chelsea komentoval zdravotný stav zranených Jamesa Maddisona a Mickyho Van de Vena. „Je príliš skoro na to, aby sme hovorili o tom, ako na tom sú. Čo sa týka Mickyho, tam to vyzerá, že pôjde o serióznejší problém."

Tréner Spurs si zachoval tvár

Chelsea včera vyhrala na pôde Tottenhamu 4:1, pričom do zápasu niekoľkokrát zasiahol VAR, nadstavovalo sa približne 20 minút a nechýbali vylúčenia, penalta či zranenia. „Rozhodnutia arbitrov musíte rešpektovať, s týmto som vyrástol. Rozhodnutia boli urobené. Počas 26 rokov mojej kariéry ma viackrát arbitri potešili aj nahnevali, tak to jednoducho je," uviedol kouč Kohútov Ange Postecoglou. 

Pochettino prehovoril o VARe

K zásahom videa do zápasu Tottenham - Chelsea 1:4 sa vyjadril aj kouč Modrých Mauricio Pochettino. „Takmer všetci tréneri chceli, aby bol VAR zavedení a teraz, keď video rozhoduje „proti" nim, tak volajú po tom, aby to bolo zrušené. A nie, nehovorím o Artetovi," uviedol „Poch" . 

Aktuálna situácia v kádri NUFC

Kouč Newcastlu United Eddie Howe hovoril o zraneniach v tíme The Magpies. Obranca Burn bude mimo niekoľko mesiacov kvôli chrbtu, Matt Targett ide na operáciu a vráti sa až o približne tri mesiace. Reálne je, že NUFC v zime privedie náhradu za Tonaliho, ktorý má dištanc za stávkovanie.