Main Content

AKTUÁLNE: Toto napovedá tomu, že Halák uspeje na skúške v Caroline Hurricanes

utorok, 7. november 2023 08:46 | Autor: TASR

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák ide na skúšku do klubu NHL Carolina Hurricanes. V tíme by mal zaskočiť za Frederika Andersena, ktorý má zdravotné problémy. "Canes" o tom informovali na sociálnych sieťach.

Tridsaťosemročný brankár prišiel do Caroliny ako voľný hráč, v uplynulej sezóne pôsobil v New Yorku Rangers, za ktorý odchytal 25 zápasov s priemerom 2,72 inkasovaného gólu na zápas a 90,3% úspešnosťou zákrokov. Počas svojej kariéry v zámorí hral aj za Vancouver, Boston, NY Islanders, Washington, Buffalo, St. Louis a Montreal, ktorý ho draftoval v roku 2003 z 271. miesta.

V profilige odohral 581 zápasov základnej časti s priemerom 2,50 gólu a 91,5% úspešnosťou a vychytal 53 shutoutov. V 39 stretnutiach play off má bilanciu 2,48 inkasovaného gólu na zápas a 91,9% úspešnosť. Halák je dvojnásobný držiteľ trofeje Williama M. Jenningsa pre brankárov s najmenším počtom inkasovaných gólov v základnej časti.

V roku 2012 ju získal s Brianom Elliottom v St. Louis a v sezóne 2019/20 s Tuukkom Raskom v Bostone. Carolina informovala, že Andersen má problémy so zrážanlivosťou krvi. Odhalili to testy, ktorým sa dánsky brankár podrobil. Generálny manažér klubu Don Waddell oznámil, že bude mimo hry bližšie nešpecifikovaný čas, no očakáva jeho úplné zotavenie sa. Za Canes v tejto sezóne nastúpili na brankárskom poste aj Antti Raanta a Piotr Kočetkov.