Main Content

Luton Town bol krôčik od skalpu Liverpoolu: The Reds s touto stratou nepočítali

pondelok, 6. november 2023 09:16 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Futbalisti Lutonu remizovali v nedeľňajšom zápase 11. kola anglickej Premier League s Liverpoolom 1:1.

Domáci boli blízko k senzačnému víťazstvu, ktoré by bolo prvé nad týmto súperom od februára 1991. V 80. minúte ich poslal do vedenia Tahith Chong, v nadstavení dokázal vyrovnať Luis Diaz. Celý zápas mal navrch Liverpool, ktorý sa dostal k niekoľkým veľkým príležitostiam.

Po jednej z nich sa domáci pustili do úspešného brejku. Skončil sa ich prvým gólom v sieti Liverpoolu od roku 2008 a zároveň premiérovým v podaní Chonga v PL. Nádej na senzáciu prekazil v nadstavení po strele hlavou striedajúci Diaz. Ten momentálne prežíva náročné obdobie, keďže jeho otca uniesla kolumbijská partizánska skupina Národná oslobodzovacia armáda (ELN).

Tá v sobotu sľúbila, že ho prepustí na slobodu. "The Reds" sú v tabuľke na treťom mieste a nevyužili príležitosť stiahnuť náskok na vedúci Manchester City. Luton je sedemnásty so šiestimi bodmi. V ďalšom nedeľňajšom zápase vyhral Nottinghamu Forest nad Aston Villou 2:0.

Víťazný gól zariadil už v piatej minúte Ola Aina, ktorý dobre umiestnil spätnú prihrávku od Harryho Toffola. Nottingham poskočil na dvanáste miesto o bod pred Chelsea, ktorá má duel k dobru. "Villans" nevyužili možnosť predstihnúť Arsenal a sú piati. Zároveň prišli o šesťzápasovú šnúru bez prehry, ich nedeľňajší súper naopak vyhral prvýkrát po šiestich dueloch.